Forskerne Pål-Ørjan Johansen og stipendiat Teri Krebs ved Institutt for nevromedisin analyserte eldre forskning på LSD da de kom fram til at én dose av stoffet kan fungere like godt mot alkoholavhengighet som daglige doser av medisiner som brukes i dag. De ønsker nå LSD i behandling av alkoholisme i Norge, skriver VG Nett.

— Man bør vurdere å tilby repetert LSD-behandling i kombinasjon med annen terapeutisk behandling til pasienter som ikke har fått hjelp av dagens metode, mener forskerne.

Forskningen ble gjort på 1950-, 60- og 70-tallet, og totalt fant forskerne seks studier som tilfredsstilte dagens vitenskapelige krav og undersøkte disse.

Ved oppfølging hadde 59 prosent av pasientene som hadde fått LSD, enten sluttet å drikke, eller de drakk mindre enn før.

— Behandling med én enkelt dose LSD synes å gi like godt resultat som daglig bruk av medikamenter som brukes mot alkoholisme i dag. Det er uvanlig at et legemiddel har behandlingseffekt i et halvt år etter én dose, sier forskerne. (©NTB)