Isteden avspiste den avtroppende finansministeren Sanner med et offentlig brev til alle partier, skriver Dagens Næringsliv.

Årsaken til at Sanner ba om sensitive opplysninger om statsbudsjettet som den rødgrønne regjeringen legger fram først 14. oktober, var for å få et best mulig og realistisk bilde av hvor mye penger en borgerlig regjering har å rutte med, det såkalte handlingsrommet.

Informasjon om statsbudsjettet blir normalt ikke gjort kjent før finansministeren legger det fram, og Sigbjørn Johnsen avviste forespørselen i samråd med Statsministerens kontor.

Han gjorde det isteden klart at all informasjon om fremtidsutsiktene for norsk økonomi måtte gjøres offentlig kjent på departementets nettside og sendes alle partiene på Stortinget, noe som ble gjort onsdag ettermiddag.

— En ny regjering får kun noen få uker på å endre 2014-budsjettet. Det ville selvsagt ha lettet arbeidet for en ny regjering å få mer innsyn i handlingsrommet i budsjettet. Jeg tar til etterretning at vi kun får makroøkonomiske betraktninger som vi allerede er kjent med, skriver Sanner i en SMS til avisen. (©NTB)