Medietilsynet kommer med varselet etter en stikkprøvekontroll av TV 2 Bliss i mai.

— De to episodene vi har kontrollert, inneholdt nærgående og blodige skildringer av kyniske drap kombinert med truende og angstpregede scener. Dette er innhold som normalt kvalifiserer til en 15-årsgrense. Vi er kritiske til at TV 2 Bliss viser 15-årsinnhold klokken halv fire om ettermiddagen, sier seniorrådgiver Line Langnes i Medietilsynet.

Tilsynet viser til det såkalte vannskilleprinsippet i kringkastingsloven, som innebærer at program med et innhold som kan være til skade for mindreårige seere, men ikke i så alvorlig grad som det som forbys fullstendig, sendes etter klokka 21.00. «De kontrollerte episodene handler om en mannsperson som legger ansvaret for sin kones død på sykehusets ansatte. Vedkommende ønsker å hevne dødsfallet, og i en rekke scener skildres det at han skyter og dreper uskyldige personer på sykehuset. Flere av drapene og nedskytingene er nærgående fremstilt, og drapene fremstår i tillegg som svært kyniske», heter det i Medietilsynets vurdering.

Til NTB opplyser kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 at kanalen vil bruke tiden fram til fristen 28. juni på å forberede et svar til Medietilsynet. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken. (©NTB)