Da den 14-fots jollen kantret mens de to nordmennene i 20-årene var ute på fisketur, skal den ene av dem ha svømt i mellom tre og fem timer før han kom til land på Nord-Koster og fikk varslet om hendelsen.

Dette opplyser politiet i Strømstad i enpressemelding.

Svømmeturen var på flere kilometer.

De to kameratene skal ha vært på ferie da ulykken skjedde.

Kan ha funnet årene

En større leteaksjon ble satt i gang rett før klokken 9 søndag, melder Moss Avis.

— Vi har funnet årer og noen plastposer som trolig tilhøre jollen, men mannen vi leter etter er fortsatt savnet, opplyse assisterende redningsleder Christer Ekeroth ved sjø- og flyredningssentralen i Gøteborg til NTB.

Tre fartøyer og ett helikopter deltar nå i søket.

— Været i området et rolig, opplyser Peder Halling på Sjöräddningscentralen ved 11.30-tiden.

Både den svenske kystvakten og et svensk redningshelikopter er satt inn i søket etter mannen.

– De bor ikke på campingen, men har slektninger på Nord-Koster som vi kjenner godt. Alle står på stranden nå og følger med, sier campingeier Birgitta Lyth tilgp.se

Bølge veltet båten

Politiet i Strömstad og svenske Sjøredningssentralen fikk meldingen om den savnede nordmannen klokka 8.12 søndag morgen.

De to skal ha dratt ut på sjøen sent lørdag kveld, eller natt til søndag. Tidlig på morgenen slo en bølge over båten, begge havnet i vannet og begynte å svømme mot land, opplyser svensk politi.

Den svenske sjø- og flyredningssentralen leter med tre båter og et helikopter i området søndag. Redningsmannskapene leter nå konsentrert mellom to øyer.

Mannen som berget seg i land, befinner seg for tiden hos pårørende på Nord-Koster.

Han kom i land på campingplassen og fikk slått alarm klokken 08.10 søndag.