OSLO: Det viser en fersk undersøkelse fra Norges idrettshøgskole, skriver Adresseavisen. 29 prosent av håndballutøverne som deltok i studien, oppfylte kriteriene for spiseforstyrrelser. 7 prosent oppfylte i tillegg kriteriene for anoreksi.

Også når det gjelder kvinnelige fotballspillere var tallene høyere enn forventet. 24 prosent møtte kriteriene for spiseforstyrrelser, men der var diagnosen anoreksi så godt som fraværende.

– Vi var kjent med at tallene var høye da det gjaldt utholdenhetsidretter, men visste ikke at problemet var så utbredt i ballidrett, sier ernæringsekspert Jorunn Sundgot-Borgen. Hun står bak artikkelen sammen med Monica Klungland Torstveit.

Sundgot-Borgen har forsket på spiseforstyrrelser i idretten i mange år og er tilknyttet både Norges idrettshøgskole og Olympiatoppen.

– Vi som jobber med dette til daglig, har sett en økning de siste årene. Men at det skulle være så høye tall, spesielt når det gjelder anoreksi i håndballen, hadde jeg ikke ventet, sier Sundgot-Borgen.