OSLO: I fjor var danseprogrammet, der kjendiser konkurrerer mot hverandre i forskjellige stilarter ledsaget av proffe partnere, en formidabel suksess for TV 2. I snitt satt over 700.000 seere i sofakroken og så kjendisene svette på dansegulvet hver søndag,

I år skal danserne skape underholdning på fredagskveldene, før «Senkveld med Thomas og Harald.» Dermed får NRKs gullrekke, med Ivar Dyrhaugs «Beat for Beat», «Nytt på nytt»-gjengen og Fredrik Skavlans i «Først og sist», tøff konkurranse.

Kveldens program av «Skal vi danse» var det første av ti, og til slutt skal et par stå igjen som vinnere. Underveis kan seerne stemme fram sine favoritter.

De kan velge mellom følgende kjendiser med partnere: Skuespiller Ingar Helge Gimle, TV-dyrlege Trude Mostue, komiker Christer Torjussen, artist Elisabeth Andreassen, artist Tone Damli Aaberge, tidligere håndballproff Susann Goksør Bjerkrheim, forfatter og astrofysiker Eirik Newth, tidligere proffbokser Steffen Tangstad, programleder Kristian Ødegård, og direktør i Grete Roede A/S, Jeanette Roede.

I første program var det ingen par som måtte ut, men skal vi tro dommerne var det Tone Damli Aaberge og partner Tom-Erik Nilsen som kom best ut av det på dansegulvet.