Det er Mexico som får æren av å møte Sør-Afrika i åpningskampen i Johannesburg 11. juni.Det er bare én av tre tøffe kamper som venter for sørafrikanerne. Etter åpningskampen står Uruguay på andre siden av banen onsdag 16. juni, før Frankrike er motstander i den siste gruppespillkampen seks dager senere.

Det er ikke bare Sør-Afrika som må brette opp ermene for ikke å bli sendt hjem etter de innledende kampene. Brasils stjerner kan ikke koste på seg hvileskjær i gruppe G der Elfenbenskysten, Portugal og Nord-Korea er motstandere. Kaka mot Ronaldo er for øvrig en duell som mange fotballelskere vil se fram til.

Våre skandinaviske naboer Danmark skal måle krefter med Norges overmenn fra kvalifiseringen, Nederland. Også Japan og Kamerun er i gruppe E.

Dersom David Beckham holder formen ved like og blir tatt ut i Fabio Capellos tropp, blir det gjensyn med mange av dem han til daglig spiller mot i Major League Soccer. England møter USA, Algerie og Slovenia i det som kan se ut som en overkommelig gruppe C for «Three Lions».

Ellers kom både Italia (møter Paraguay, New Zealand og Slovakia) og Spania (Sveits, Honduras og Chile) seg godt fra trekningen. Det gjorde også Tyskland som skal opp mot Australia, Serbia og Ghana. (©NTB)