— Det ser jo ut som om politiet verken prioriterer slike saker eller har den kompetansen som kreves for å avverge partnerdrap i politidistriktene, sier SVs Karin Andersen etter dobbeltdrapet i Kirkenes.

37 år gamle Pimsiri Songngam oppsøkte fredag før helgen krisesenteret i kommunen fordi hun ønsket å forlate mannen. Samme dag oppsøkte hun politiet for å spørre om et forvaltningsvedtak knyttet til sønnens oppholdstillatelse ved et samlivsbrudd.

Alle landets politidistrikter er pålagt å bruke verktøyet SARA (Spousal Assault Assessment Guide) for bedre å kunne vurdere risikoen for partnervold og -drap. Dette verktøyet ble imidlertid ikke brukt av politiet i Kirkenes da Songngam kontaktet dem.

Natt til mandag ble 37-åringen og hennes tolv år gamle sønn drept. Kvinnens 59 år gamle etnisk norske ektemann ligger alvorlig skuddskadd på sykehus og er siktet for drapene.

— Kvinner som bryter ut av forhold skal kunne gjøre det og samtidig være trygge. Spesielt i tilfeller når de har henvendt seg til politiet en eller flere ganger, sier Karin Andersen og sparker ballen over til justisminister Anders Anundsen: (©NTB)