Foto: Wenn

Stephen Gately fa boybandet Boyzone ble funnet død i sofaen i feriehuset sitt på Mallorca lørdag.

Obduksjonsrapporten ble ifølge Sky News lagt fram i en rettshøring på Mallorca tirsdag, og den viser at Gately døde av naturlige årsaker. Sangeren døde av lungeødem, det vil si væske i lungene.

Det lokale politiet har tidligere uttalt at det ikke var mistanke om at Gately hadde vært utsatt for noe kriminelt. Gately skal heller ikke ha vært påvirket av narkotika.

I rettshøringen fikk Gatelys pårørende klarsignal for nå å kunne fly liket av popstjernen hjem til Dublin i Irland. Det er foreløpig ikke klart når eller hvor begravelsen vil finne sted.

Bulgarer fant Gately

Gately skal ha vært ute og festet sammen med ektemannen Andrew Cowles (31) og bulgareren Georgi Dochev (25) kvelden før han døde. Bulgareren skal ha blitt med ekteparet hjem.

Britiske medier rapporterte først at det var Cowles som fant ektemannen sin død, men bulgareren har senere fortalt at det var ham som gjorde den grufulle oppdagelsen.

— Jeg er knust over det som har skjedd, og har nesten ikke sovet siden det skjedde. Jag fant Stephen død, og vekket ektemannen hans. Jeg er fremdeles nevøs og opprørt, uttaler bulgareren til The Sun.

Gatelys ektemann skal ha blitt så sjokkert og handlingslammet at det var bulgareren som måtte varsle politiet.

Sønderknust

Cowles er sønderknust etter ektemannens død, og ifølge avisen The Mirror klandrer han seg selv for ikke å ha klart å forhindre tragedien.

Han får nå støtte av familie og venner, samt Gatelys bandkolleger fra Boyzone. De fire gjenværende bandmedlemmene landet i går på Mallorca sammen med sin manager Louis Walsh.

De skal alle være tynget av sorg etter vennens død.