Den romantiske komedien «What happens in Vegas» med Cameron Diaz og Ashton Kutcher har fått et stort promobudsjett på norske tv-skjermer. Og kanskje det var akkurat de utallige tv-reklamene som gjorde at 17.416 brukte pinsehelga til å sjekke ut filmen som hadde verdenspremiere fredag 9. mai.

Det kan i alle fall ikke ha vært anmeldelsene i norske aviser som pirret interessen til kinogåerne.

— Umorsom og blytung

Stavanger Aftenblad er mest negativ og serverer kun ett terningøye til «What happens in Vegas».

— Det skjer ikke noe vittig her, det skjer ikke noe troverdig, gjenkjennelig, forståelig, hyggelig, skremmende, fantasifullt eller poengrikt, skriver anmelderen i Aftenbladet og beskriver Diaz/Kutcher som «innpåslitne og klebrig ekle på en visuelt støyende måte».

Dagbladet er ikke særlig mer entusiastisk, men gir likevel en toer på terningen.

— Regien er blytung, spillet anstrengt, manuset fullt av gamle, flaue vitser, melder Dagbladet.

Giftemål i fylla

I «What happens in Vegas» møter vi Joy (Cameron Diaz) og Jack (Ashton Kutcher). Typen har gjort det slutt med henne, han har fått sparken i farens bedrift. For å drukne sine sorger reiser hovedpersonene uavhengig av hverandre til Las Vegas der de ender opp med å gifte seg etter en svært fuktig kveld på byen. Dagen derpå bestemmer de seg for annullere ekteskapet, men det er før Jack vinner tre millioner dollar på en automat.

Bergens Tidene og Adresseavisen er begge enige om at «What happens in Vegas» holder til en treer.

BT mener den er forutsigbar, men har sine øyeblikk med god komikk og rappkjeftede replikker.

Adressa konkluderer med ordet «syltynt».

STORGEVINST: Det blir bråk når Jack vinner tre millioner dollar med Joys mynt. Fire fra VG

Verdens Gang er den avisen som er mest positiv til «What happens in Vegas» og gir den terningkast fire.

— Både Diaz og Kutcher stortrives, manuset er passelig rampete og man får lyst til å se hvordan det går med våre nye venner, skriver VG.

Og det er ikke bare norsk presse som er skeptisk til filmen som ligger øverst på helgens kinotopp: Ifølge Rotten Tomatoes gir kun 27 prosent av amerikanske anmeldere filmen gode kritikker.

Mens «What happens in Vegas» kun har gått en helg på kino, er den blitt sett av like som «27 Dresses», en annen romantisk komedie. Forskjellen er at «27 Dresses» har gått på kino i fem uker.

Bråstopp på tredjeplass

Men det er ikke bare Diaz og Kutcher som var populære på lerretet i pinsehelga. Også actionfilmen «Iron man» kom godt ut av det med 13.916 besøkende. «Iron man» med Robert Downey Jr. i hovedrollen hadde premiere for en uke siden og er så langt blitt sett av 71.335 på norsk kino.

Men fra «Iron man» sin andreplass og ned til nummer tre blir veien lang på helgens kinotopp. Tredjeplassen går til «Street kings» med kun 2.347 publikummere.

Kinotoppen 9. – 11. mai:

1. What happens in Vegas: 17.413 (18.396)

2. Iron man: 13.916 (71.335)

3. Street kings: 2.347 (12.476)

4. Varg Veum - Falne engler: 2.198 (111.700)

5. Jungeldyret Hugo på ville veier: 1.793 (18.321)