Det var i 2006 at Reese Witherspoon vant en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Walk the line». Men hele tiden Witherspoon satt i Kodak Theatre ønsket hun at ikke hennes navn skulle bli lest opp. I motsetning til sine mednominerte.

– Ideen om å holde en tale foran hele verden er skremmende. Hele tiden jeg satt der, håpte jeg at de ikke ville si navnet mitt, sier Witherspoon ifølge nyhetsbyrået Wenn.

– Vises resten av livet

Reese Witherspoon som har et yrke av å snakke foran «alle» på et filmset, har altså større aversjoner mot å å holde takketaler. Kodak Theatre, hvor Academy awards deles ut, har plass til rundt 3.000 (høyprofilerte) personer. I tillegg sendes showet verden rundt.

Men skal vi tro Witherspoon var ikke den store folkemengden årsaken til at hun helst ikke ville ha en Oscar-statuett.

– Oscar-takketalen summerer opp hvem du er og du vet at dette blir klippet folk viser resten av livet ditt. Jeg vet ikke om du noensinne kan forberede deg på det, sier den 32-årige skuespilleren.

Fryktet å besvime

Reese Witherspoon var også redd for å tabbe seg ut på vei mot mikrofonen.

– Du håper at du ikke skal besvime på vei til scenen og ikke snuble. Du vil også unngå å si noe krenkende, forklarer superstjernen som har liten hukommelse fra Oscar-utdelingen for noen år tilbake.

– Jeg husker ikke mye fra den kvelden, jeg var så fortumlet.

Reese Witherspoon spilte «June Carter» i Johnny Cash-filmen «Walk the line». Tidligere har hun også spilt i romantiske komedier som «Lovlig blond» og «Sweet home Alabama» og er for tiden aktuell i USA med «Four christmases».

Witherspoon har tidligere vært gift med Ryan Phillippe i sju år. De offentliggjorde sin separasjon sju måneder etter Witherspoon hadde vunnet Oscar-statuetten, et velkjent fenomen i Hollywood. Vinner du en Oscar, mister du mannen din. Det samme skjedde med Julia Roberts, Helen Hunt, Halle Berry og Hillary Swank.

Neste Oscar-utdeling finner sted 22. februar 2009.