Abba-musikalfilmen «Mamma Mia!» har gjort eventyrlig suksess siden den kom på kino i sommer.

Den er årets mest sette film i Norge med over 1,1 millioner besøk, og er den mest solgte filmen på dvd.

Nå topper også filmmusikken fra «Mamma Mia!» salgslistene, melder Farojournalen. Platen med velkjente Abba-låter som «Dancing Queen» og «Money Money Money» i nye versjoner ligger på 1. plass på VG-listas albumliste for 2008. Madrugadas siste album nummer to

Det er album som ble gitt ut i vår og sommer som ligger på de tre øverste plassene på listen. Ingen av julehandelens nyheter klarte å nå opp til en plassering på pallen. I fjor var det album fra nettopp julehandelen og platehøsten som toppet.

Bak årets overlegne vinner «Mamma Mia!» finner vi to norske suksessalbum. På 2. plass ligger Madrugada med sitt selvtitulerte album. Bandet holdt sin siste konsert i november i år, og dermed får vi ikke høre mer fra Sivert Høyem og bandkompisene.

Flere norske i toppen

3. plassen går til bergenseren Kurt Nilsen med countryalbumet «Rise To The Occasion». På albumet kan vi blant annet høre Nilsen synge sammen med countrylegenden Willie Nelson på «Lost Highway».

Med Vamp på 5. plass og Bjørn Eidsvåg på 8. plass, finner vi i år fire nordmenn blant topp ti, mot tre i fjor. Blant de hundre mest solgte albumene er det 47 norske, mens det i 2007 var 43 norske.

På 4. plass ligger ett av fire album fra platehøsten som har karret seg opp til topp ti. Det er Metallica med «Death Magnetic».

De ti mest solgte albumene i 2008 er:

1. Diverse artister: «Mamma Mia! The Movie Soundtrack»

2. Madrugada: «Madrugada»

3. Kurt Nilsen: «Rise To The Occasion»

4. Metallica: «Death Magnetic»

5. Vamp: «St. Mandag»

6. Coldplay: «Viva La Vida Or Death And All His Friends»

7. AC/DC: «Black Ice»

8. Bjørn Eidsvåg: «Pust»

9. Garth Brooks: «The Ultimate Hits»

10. Duffy: «Rockferry»

1. PLASS: «Mamma Mia!» er det desidert mest solgte albumet i 2008.