OSLO: Det begynte å brenne på passasjerferja DFDS Pearl of Scandinavia, da ferja var på vei fra Oslo til København onsdag morgen.

Det ble i 06.00-tiden meldt om brann og røykutvikling på bildekket. Ifølge dansk redningstjeneste startet brannen i en trailer på et av skipets bildekk og spredte seg videre til flere biler, skriver NTB.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRANN PÅ BILDEKK: Det brøt ut brann på et av bildekkene på Pearl of Scandinavia onsdag morgen. Ferja befant seg da utenfor svenskekysten. (Foto: Scanpix) Foto: Scanpix

Slukket— Brannen er slukket. Vi sender røykdykkere inn for å sjekke om det er nødvendig med ekstra etterslukking. Passasjerene er samlet på samlingsstasjoner. Det skal seile videre til København. Det er rolig om bord nå. Vi har ingen meldinger om skadede, sier informasjonssjef Gert Jakobsen i DFDS til NTB.

Fem helikoptre, tre danske og to svenske har stått klare til å innlede evakuering dersom det skulle bli nødvendig. Dessuten er det to svenske kystvaktfartøy, to sjøredningsfartøy og en losbåt i nærheten.

Passasjerene ble evakuert fra lugarene da brannen brøt ut.

— Cirka klokken 06 brøt det ut en liten brann på bildekket, og alle passasjerene er nå samlet på dekk åtte. Skipet seiler nå for egen kraft. Brannen er slukket, sa Vivian Sivertsen, pressekontakt i DFDS til Aftenposten.no, i 07.30-tiden.

- Seiler for egen kraft

- Er det aktuelt å evakuere skipet?

— Nei, det er ikke aktuelt for øyeblikket. Skipet seiler for egen kraft, sa Sivertsen.

Hun vil ikke si noen om hva som startet brannen.

— Vi ønsker ikke å spekulere i noen årsakssammenheng, sier hun.

Tømte lugarene

Aftenpostens Carl Alfred Dahl var om bord i på danskebåten .

— Den første meldingen kom 06.04. Vi fikk beskjed om at det var brann på et bildekk og at alle måtte evakuere til restaurantene på dekk syv eller åtte, sier Dahl.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EVAKUERT FRA LUGARENE: Passasjerene ble samlet på dekk syv etter at de ble vekket på morgenen. Nå er de flyttet videre oppover til dekk åtte. Brannen er under kontroll. (Foto: Carl Alfred Dahl) Foto: Carl Alfred Dahl

Kapteinen informerte passasjerene om at båten hadde fått kontakt med land.

Ifølge Sydsvenskan.se var det 651 passasjerer ombord i båten, som kan ta flere tusen passasjerer.

— Det lukter svidd gummi her nå, sier Dahl, som oppholder seg i restauranten sammen med familien.

Flyttet opp

Han forteller at passasjerene forholdt seg rolige da de ble evakuert.

— Vi ble møtt av personer i gule vester som gikk rundt og merket av hvilke lugarer som var evakuert, sier Dahl .

Båten skulle ha vært inne i København klokken 09.30. Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT befant Pearl of Scandinavia seg 2,5 nautiske mil nordvest av Kullens fyr i Höganäs i kommune i Skåne da brannen startet.

— Ferja er i svensk farvann, rett nord av Sjælland. Svenske redningsbåter er på vei til den nå, fortalte vakthavende redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

En annen Aftenposten-journalist, John Harbo, var også om bord på båten. Han forteller at passasjerene like etter klokken 07 ble flyttet fra syvende til åttende dekk, fordi det var røyklukt i syvende.

— Helikoptre fra svenske myndigheter bistår for å slukke brannen. Vi har fått beskjed om at temperaturen på bildekket er lavere, og at de er inne på dekket og er i ferd med å få kontroll på brannen, sa Harbo til Aftenposten.no ved 07.30-tiden.

Fvn.no kommer tilbake med mer.