SANYA: Mariann Birkedal klarte ikke å erobre Miss World-tittelen, men fikk den tredje beste norske plasseringen i konkurransen gjennom tidende, ifølge Aftenbladet.no.

Mange bookmakere hadde Stavanger-jenta som forhåndsfavoritt, men under kåringen i badebyen Sanya i det sørlige Kina lørdag ettermiddag, norsk tid, var det Miss USA, Alexandria Mills, som vant tittelen som Miss World for 2010.

TITTELEN GLAPP: Mariann Birkedal fra Stavanger ble ikke Miss World, men fikk den tredje beste norske plasseringen i konkurransen. Her fra Frøken Norge-finalen i 2008. (Foto: Scanpix)

Mills kunne lørdag la seg krone etter å ha nedkjempet mer enn 100 andre deltakere i konkurransen.Brunettene Emma Wareus fra Botswana og Adriana Vasini fra Venezuela kom på henholdsvis andre og tredje plass, ifølge den offisielle nettsiden til Miss World-arrangørene.

Madlajenta Mariann Birkedal var i gledesrus etter at hun vant en delfinale i konkurranse med 115 jenter fra hele verden, og kvalifiserte seg til finalen.

Men i den avgjørende avslutningen glapp både Miss World-tittelen og pallplassen for Mariann. Hun kom ikke med blant de fem beste i finalen.

Men 23-åringen fra Stavanger har likevel grunn til å være fornøyd med plasseringen. Bare to ganger tidligere har norske misse-håp plassert seg bedre i kampen om å bli kåret til verdens vakreste.

Norge har aldri tidligere vunnet Miss World-tittelen, men Ingeborg Sørensen ble i 1972 nummer to, mens Sola-kvinnen Kathrine Sørland ble nummer fire for åtte år siden.