Flere av demonstrantene var kledd som Hobbiten eller andre karakterer fra fantasybøkene til J.R.R. Tolkien.Demonstrasjonene ble arrangert i flere byer dagen før representanter for produksjonsselskapet Warner Bros. Pictures kommer til New Zealand for å avgjøre hvor filmingen skal foregå.

Regissør Peter Jackson laget trilogien «Ringenes Herre» i hjemlandet New Zealand, noe som har betydd store inntekter for New Zealand og en real opptur for landets filmindustri.

Også produksjonen av «Hobbiten» var planlagt å foregå i New Zealand, men etter at fagforeninger protesterte mot arbeidsbetingelsene, fikk både Jackson og produksjonsselskapet kalde føtter. I forrige uke varslet Warner Bros at de lette etter andre land å gjøre opptak i, men siden har fagforeningene jenket på kravene.

Også landets statsminister John Key forsøker nå å sikre at innspillingen blir værende i New Zealand. Han skal tirsdag møte representanter for filmselskapet og mener det er 50 prosents sjanse for at Hobbit-filmingen vil foregå i New Zealand. (©NTB)