HÅNDBALLKRISTIANSAND— Ja, vi er nok litt overtroiske, innrømmer Arnfinn Haukom Olsen med et smil.Gjennom hele årets sesong har Haukom Olsen og Peder Langfeldt ledet laget i Karusshallen med publikum i ryggen. Duoen har imidlertid følt det ukomfortabelt, og etter hvert som laget har tapt bemerkelsesverdig mange kamper på hjemmebane, har overtroen også meldt seg.I går flyttet de laglederbenken til andre siden av banen - og jentene spilte Selbu av banen og vant 30-20.- Hvor mye betydde flyttingen for seieren?- Jeg vet ikke, svarer Haukom og smiler lurt.- Det handler om trygghet. Jentene er vant til å bytte på andre siden. Og vi har hatt episoder der jeg har blitt straffet for ting publikum har ropt til dommerne. Dessuten var det godt å gjøre noe nytt for å snu trenden på hjemmebane, sier han. ØM I MUNNEN.

Mens Haukom Olsen fikk innfridd ønsket om å flytte laglederbenken i går, satt trenermakkeren Peder Langfeldt ved hans side med uknyttede sko og tygde mintdrops.- Det er godt å ha faste rutiner. Det er litt overtro dette her. Slik har jeg alltid vært. Det er viktig å ha noe fast som gir trygghet, sier Langfeldt, som hevder han er øm i munnen etter å ha knasket mintdrops i halvannen time.Om det var overtroen som gjorde at Våg-jentene fant rytmen mot Selbu i går, er uvisst. Men vunnet på hjemmebane har de ikke gjort siden serieåpningen mot Stabæk 13. september i fjor. SPYPOSE.

  • Det var supergøy for laget at vi vant, men det var også viktig å vise publikum at vi kan, sier Våg-målvakten Katrine Høyland, som storspilte i deler av kampen og leverte en redningsprosent på ganske nøyaktig 50.Også Vågs svenske landslagsspiller Therese Helgesson dominerte mot unøyaktige Selbu-spillere. Helgesson banket inn ti scoringer på 12 skudd.- Det var deilig å få spille godt. Jeg har vært syk de siste dagene og er fortsatt ikke helt i form. Jeg måtte bytte og hvile meg litt underveis, sier Helgesson, som hadde spyposen klar på benken.Seieren over Selbu ga Våg to kjærkomne poeng i kampen om å holde bunnlagene på avstand. Nå er avstanden ned til Fjellhammer på kvalikplass tre poeng - og dermed kan sørlandsjentene rette fokus mot en plass blant de åtte beste i eliteserien.Tekst: Ole M. Borgersenole.m.borgersen@fvn.no - 38 11 32 24