SteffenJakobsenCover.jpg

For Steffen Jakobsen kan sin country. Han bærer sjangeren i seg etter å ha lyttet og kost seg med musikken til legender som George Jones, Waylon Jennings og Merle Haggard. Kanskje til og med Arne Benoni.På tittelkuttet synger han om sin kjærlighet til musikken og til sin gitar. Det betyr mer enn penger og et stort, fint hus med forgylte trappetrinn. Musikken kan likevel bli mer innbringende enn han noen gang hadde våget å drømme om. Steffen Jakobsen (23) fra Grimstad ble en slags outsider som alle likte under vårens Idol-konkurranse. Den trauste og rolige mannen med den dype stemmen sang seg inn i folks hjerter, og da det fire år gamle debutalbumet, "My Beginning" ble relansert, solgte platen 18.000. I tillegg er hans framføring av "Your Man" den mest sette Idol-videoen på YouTube. Hans countrystil fyller tydeligvis et etterlengtet tomrom på dagens marked. Steffen Jakobsen treffer antagelig også et publikum som fortsatt kjøper CD-plater. Det er dette formatet man tjener penger på.

Men hva er så galt med dette albumet? Ikke så mye, egentlig. Det er proft gjort. Han har alliert seg med rutinerte sangskrivere, og Jakobsen er selv medkomponist på sju av de elleve låtene. Musikerne spiller bra, og produksjonen er forseggjort. Men dessverre er det mange gråe låter her som ikke Steffen får til å skinne. Balladen "Liar" er eksempel på det gråe. "Close The Door" ligger litt i samme leia med den samme uforløste stilen og alminnelige uttrykket.

Hans lettbeinte tolkning av Leonard Cohens klassiker bærer seg så vidt takket være en fin gitarsolo, men det er ikke godt å skjønne hvorfor den er tatt med her når Steffen Jakobsen virkelig skulle vise hvorfor han fortjener all den positive oppmerksomheten som har blitt ham til del.

Da er det langt lettere å like de mer poporienterte låtene. Slik som åpneren og singleutgitte "What She Wants" og "Set In Stone". Fengende begge to. Ellers er albumet oppskriftsmessig sammensatt med den variasjonen som skal til med litt outlaw på "Go Fishing", western swing med "Time" og honky tonk på "Smiling Faces". Men det verken spruter eller sprudler av det. Slik som det burde.