OSLO: Fredag ble Jens Stoltenbergs selvbiografi "Min historie" lansert på Gyldendal forlag.

I boken tar han leserne med bak kulissene i sin politiske karriere, og skriver ifølge VG også om samtalen han som daværende statsminister hadde med kong Harald før forlovelsen mellom kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby.

Avisen skriver at kong Harald selv ønsket å høre statsministerens syn på at kronprinsen ville gifte seg med alenemoren Mette-Marit, som hadde en fortid med det som ble beskrevet som utagerende festing.

Ville ikke nekte

«Kongen og jeg var skjønt enige om at kronprinsen kom til å gifte seg med den han var glad i, og hvis noen prøvde å nekte ham det, enten det var kongen eller regjeringen, så måtte vi regne med at landet ikke lenger hadde en kronprins.» siterer VG fra Stoltenbergs bok.Stoltenberg skriver i selvbiografien at han var overrasket over samtalen, selv om han kjente til at det i grunnloven står at kronprinsen ikke kan inngå ekteskap uten kongens tillatelse, ifølge VG.

Han skriver i boken at han forsikret kongen om at regjeringen ikke kom til å bestemme hvem kronprinsen skulle gifte seg med. Regjeringen Stoltenberg gjorde budskapet imidlertid enda klarere, og rådet kong Harald til å «gi samtykke» til ekteskap mellom kronprinsen og Mette-Marit Tjessem Høiby.