Trondheim (adressa.no): Om to uker reiser Birgit Skarstein til Rio de Janeiro for å delta i årets Paralympics. Roeren har håp om medalje i idretten som krever mye, men gir lite tilbake økonomisk. Nå har hun inngått en samarbeidsavtale med Sparebank 1 Midt-Norge som hjelper henne med satsningen.

— Avtalen gjør det mulig for meg å satse fullt nå. Den er kjempeviktig for meg økonomisk siden det ikke er premiepenger i roing, sier Skarstein til adressa.no.

Samarbeidsavtalen innebærer at hun skal bidra i bankens talentuviklingsprogram og varer i ett år.

— Tanken er at jeg skal kunne bidra hos dem. Jeg kan dessverre ikke si noen sum om hvor mye avtalen er på, men den gir meg mulighet til å satse, sier hun videre.

Konsernbanksjef, Eli Arnstad, forklarer at Skarstein er flott inspirasjonskilde til dem som ønsker å følge sine drømmer.

— Er det noen som kan inspirere, så er det Birgit. Hun har erfaring fra det å følge sin drøm og hun har fått talentprisen før. Avtalen gjør at vi får et bedre program, samtidig som vi hjelper henne, sier Arnstad.

Gleder seg til reisen

Da adressa.no tok kontakt var Skarstein akkurat ferdig med treningen sin. På spørsmålet om når hun reiser, var hun mer enn konkret.

— To uker og tre timer. Jeg er veldig klar for å dra og ønsket at jeg kunne dratt i går. Jeg gleder meg innmari mye, og tror det blir en opplevelse som overgår det meste jeg har opplevd, forteller hun.

Roeren deltok på Paralympics i Sotsji på ski, men da med mål om kvalifisering til årets leker.

— Nå jobber jeg for å prestere på det høyeste nivået. Å konkurrere i Sotsji ville gi meg en fordel for å kvalifisere meg til i år, forteller Skarstein.

Inspirert

Idrettsutøveren blir inspirert av å se hvordan de norske roerne har prestert under OL. De har trent på samme program og vært på samme treningsleirer.

— Det viser jo at opplegget har fungert, sier hun og legger til:

— Gjør jeg alt riktig har jeg mulighet for medalje. Det er tett i toppen og man kan like fort havne på pallen som utenfor.