— Jeg har fått en ny sjanse, og et annet syn på livet etter det som skjedde, sier den 32 år gamle midtstopperen etter Sandnes Ulfs siste trening før hengekampen mot Tromsø.

Det er en viktig kamp for klubben og Frejd, men blekner i forhold til dramatikken han opplevde i sommer. En 19-åring med promille braste inn i bilen til Frejd og kona. Kollisjonen gjorde kjøretøyet de satt i til totalvrak, mens spilleren og hans ektefelle ble sendt til sykehus.

— Jeg husker veldig lite fra ulykken. Kona og jeg hadde vært på Preikestolen sammen med familien til Bo Andersen, og var på vei hjem etter en herlig tur. Så husker jeg at jeg så en bil i høy fart i bakspeilet og prøvde å svinge unna. Resten er svart før jeg våknet på sykehuset, forteller Frejd.

Barna var hjemme

Der lå han i fire dager og var sykemeldt i flere uker. En måned etterpå var han tilbake på fotballbanen, men ulykken har gjort noe med Frejd:

— Du får et litt annet perspektiv på livet etter en slik hendelse. Framfor alt er jeg utrolig glad for at barna ikke var med, det pleier de alltid å være. Men vi vurderte at en tur opp til Preikestolen ville bli for tøft for dem. Derfor ble de igjen hos mormor og morfar. Det ble et lykkelig valg. Barnesetet ble slengt ut av bilen og over veien da det smalt.

— Etter at jeg var utskrevet fra sykehuset dro jeg for å hente noen ting som lå igjen i bilen. Da jeg så vraket fikk jeg en emosjonell reaksjon, og skjønte hvor heldige vi hadde vært. Jeg kunne vært død, og må bare takke skjebnen for at det ikke var min tur, sier Frejd til Aftenbladet.

Han innrømmer at den første kjøreturen i ny bil etter ulykken var tøff, men etter hvert har det gått bedre.

— Nå gjør det meg ikke så mye å kjøre selv, men jeg liker ikke lenger å sitte på med andre. Og kona sliter ennå med ettervirkninger fra nakkesleng, forteller han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

ULYKKEN: Bilen til Edier Frejd var totalvrak etter ulykken på motorveien mellom Stavanger og Sandnes lørdag 21. juli. FOTO: Julie Teresa Olsen

Ryggsmerter

Det var to menn fra Litauen på 18 og 19 år som kjørte på bilen til Frejd. Etter ulykken stakk de fra stedet, men ble hentet igjen av vitner som holdt dem fast til politiet kom. Senere viste det seg at sjåføren hadde 1,2 i promille.

— Jeg er veldig takknemlig for at andre bilister grep så resolutt inn. Hvorvidt jeg må vitne i en rettssak vet jeg ikke så mye om. Jeg har ikke hørt noe fra politiet, og i og med at sjåføren har tilstått, slipper jeg kanskje å møte i retten, sier Frejd.

Han sto over tre seriekamper etter ulykken, og sliter ennå med smerter i ryggen.

— Jeg meldte meg klar til hjemmekampen mot Sogndal 26. august fordi jeg ikke orket å se på lenger. Men jeg har spilt med smerte i flere kamper, uten at jeg ville si fra om det. Kanskje burde jeg ikke gjort det, men jeg ønsker jo å bidra for Sandnes Ulf, sier midtstopperen.

Spiller i kveld

I lørdagens kamp mot Fredrikstad fikk han en smell i kneet, og har gått til behandlinger siden. I går prøvde han seg på den siste treningen før Tromsø-kampen.

— Jeg har fortsatt litt vondt, men tror jeg skal klare å spille, sier stopperen.

Ut fra formasjonstreningen ser Sandnes Ulfs lag slik ut (4-4-2): Sean McDermott - Vegard Aanestad, Edier Frejd, Ronny Espedal, Bjørnar Holmvik - Fredrik Torsteinbø, Anel Raskaj, Morten Bertolt, Steinthor Thorsteinsson - Arnor Traustasson, Christian Gytkjær.

Aksel Berget Skjølsvik er trolig med i troppen, og er aktuell for et innhopp etter pause.

FAKTA: Edier Freijd

Alder: 32

Nasjonalitet: Svensk

Posisjon: Midtstopper

Tidligere klubber: Rydboholms SK, GAIS, Las Palmas, Raufoss, Kongsvinger

Antall kamper for Sandnes Ulf: 51