Da Marcus Pedersen scoret Vålerengas 3-1-mål mot Stabæk søndag, valgte han å «feire» ved å rope «homser» til Stabæk-fansen mens han simulerte oralsex.

Dommer Espen Berntsen foretok seg ingenting der og da. Vålerenga-manager Martin Andresen sa etter kampen til Dagbladet, at Vålerenga ikke ville reagere overfor Pedersen, og at Stabæk-fansen, som hadde provosert Pedersen gjennom kampen, kanskje burde se seg selv i speilet. Marcus Pedersen selv sa følgende:

— Slenger de dritt, slenger jeg dritt tilbake.

Alt dette får den profilerte Brann-supporteren Gjert Moldestad, til å rase.

- Usmakelig

— Dette var usmakelig homohets. Både det han ropte, og gestikuleringen. Når Andresen står etter kampen og sier at Vålerenga ikke vil foreta seg noe, sier han langt på vei at homohets er greit. Jeg synes uttalelsene var feige, sier Moldestad, redaktør i Brann-fanzinen Den 12. mann, og selv homofil.

Videre spør han retorisk:

- Hva om han hadde gjort en rasistisk hilsen under kamp? Hadde klubben reagert da? Hadde dommeren foretatt seg noe? Man får gult kort for å ta av seg drakten etter en scoring, men ikke for å hetse homofile.

Moldestad mener Marcus Pedersen har et ansvar som forbilde for mange unge.

- Han er en profilert spiller som representerer Vålerenga og den viktigste idretten i Norge. Han er et forbilde for mange unge, også homofile. Gestene hans var forferdelige og krenkende. Kanskje ble han hetset og provosert av supporterne, men det legitimerer ikke homohets. Han har et støtteapparat rundt seg som burde tatt grep i etterkant. Som Brann-supporter hadde jeg forventet, og er sikker på, at Brann ville reagert dersom en Brann-spiller gjorde noe slikt.

Vålerenga-manager Andresen bekrefter overfor aftenposten.no at klubben ikke vil vurdere å gi Pedersen noen form for straff.

Sak for påtalenemnda

Knut Fure i NFFs påtalenemnd, bekrefter overfor VG Nett at saken havner på deres bord.

— Vi har bedt NFF om å hente inn en uttalelse fra klubbene og spilleren, så kommer vi til å se på det, sier han.

— Vi har overlevert vår versjon av saken til NFF, sier Martin Andresen til aftenposten.no.

Gjert Moldestad ser frem til Fotballforbundets slutninger i saken.

- Jeg er veldig interessert i å se hva NFF gjør i denne saken, sier han til bt.no.