SANDNES ULF-HAUGESUND 0-2:

Etter en frisk åpning av oppgjøret kom den første målsjansen allerede etter to minutter. Innlegget ble servert av Steinthor Thorsteinsson, men helt umarkert klarte Kamal Saaliti å heade ballen over fra sju-åtte meter.

Hjemmelaget virket skarpest de første ti minuttene. Andreas Ulland Andersen var på farten to ganger, først da han parkerte Trygve Nygaard i en løpsduell, deretter med et skudd fra 16 meter som traff en FKH-spiller til corner.

Sandnes Ulf, som er inne i sin første sesong i eliteserien, har ofte blitt sammenliknet med Haugesund når det gjelder spillestil. Og det var tydelig to lag som satset på tidlig gjenvinning og kjapt i angrep.

FKH forsøkte med et par angrep, men det ble spedt de første 25 minuttene. Bortefansen ropte på straffespark da Joakim Våge Nilsen ble dyttet over ende av Aksel Berget Skjølsvik, men dommer Trond Ivar Døvle vinket korrekt spillet videre. Like etterpå hadde Alexander Søderlund muligheten på hodet, men traff midt på keeper.

Etter 28 minutter fikk Ronny Espedal gult kort for å felle Søderlund 22 meter fra mål. Frisparket fra Våge Nilsen reddet Aslak Falch greit.

Tok ledelsen

Fire minutter senere tok FKH ledelsen. Nikola Djurdjic kombinerte med fint med Maic Sema. Sema fosset skrått inn i feltet og la kontrollert ut til Søderlund – som enkelt satte ballen i mål. Der og da ble hjemmelaget utspilt.

Like etter kunne det fort stått 2-0, men Ugonna Anyora skjøt utenfor fra skrått hold.

Sandnes Ulf både kunne og burde utliknet sju minutter før pause da Saaliti ble spilt fri igjennom. Alene med Per Morten Kristiansen satte han ballen midt i brystet på FKH-keeperen.

Omgangen ebbet ut med en liten mulighet for Aksel Berget Skjølsvik, men han fikk ikke klem på avslutningen fra kloss hold.

To bytter

Sandnes Ulf gjorde to bytter i pausen. Ulland Andersen og Avni Pepa ble igjen i garderoben, mens Bjørnar Holmvik og Vegard Aanestad kom inn.

Thorsteinsson ble flyttet opp som spissmakker til Saaliti. Islendingen fikk for øvrig gult kort for det dommeren mente var et forsøk på å filme seg til straffespark.

Omgangens første sjanse kom til Djurdjic. Søderlund la pent igjen, men skuddet etter timen gikk utenfor.

Etter 65 minutter var det Søderlund som kunne doblet ledelsen for bortelaget. Våge Nilsen skjøt fra 25 meter, Søderlund forsøkte å styre den i mål på hockeyvis. Ballen strøk stolpen.

Like etterpå viste FKHs giftige angrepsduo seg fram igjen. Søderlund spilte Djurdjic fri, alene med keeper gjorde spissen ingen feil. Han satte ballen iskaldt til høyre for Falch. 2-0 til formlaget fra Haugesund.

13 minutter før slutt ble 4710 tilskuere vitner til at hjemmelagets Zymer Bytyqi ble historisk. 15-åringens ankom banen som tidenes yngste eliteseriespiller. Aalesunds Sverre Økland var 16 år og 1 dag da han debuterte i 2009, Bytyqi blir 16 år i september.

Sandnes Ulf maktet ikke å skape reelle målsjanser etter hvilen, og kampen var i realiteten kjørt da FKH gikk opp til 2-0. Med borteseieren befestet FKH sin posisjon som landets tredje beste lag i det eliteserien tar EM-pause.