Sjefen for VM-sluttspillet i fotball i 1998, franske Jacques Lambert, avviser kategorisk at det ble utbetalt bestikkelser forut for tildelingen av mesterskapet.

Onsdag hevdet den tidligere FIFA-toppen Chuck Blazer at han og flere andre mottok pengegaver mot at de skulle bidra til at Frankrike ble vertsland for sluttspillet for 17 år siden. Bestikkelsene skal ha blitt utbetalt i eller rundt 1992.

Chuck Blazer er det føderale amerikanske politiet FBIs hovedvitne i korrupsjonsetterforskningen mot Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Torsdag tilbakeviste VM-sjefen fra 1998, Jacques Lambert, enhver kjennskap til at det ble utbetalt penger til høytstående FIFA-medlemmer.

— Min klare overbevisning er at de franske VM-arrangørene ikke begikk noen ulovligheter, sa han.

Lambert var ikke del av staben som sørget for at Frankrike vant budkampen mot Marokko i 1992, men ble leder for organisasjonskomiteen etter at hadde fått tildelt sluttspillet.

Mannen som ledet VM-komiteen forut for tildelingen i 1992, Fernand Sastre, er nå død. Hans høyre hånd het Odile Lanceau.

— Odile Lanceau husker veldig godt at søkerkomiteen reiste for å møte Jack Warner (omstridt FIFA-topp) for presentere søknaden og overbevise han om at Frankrike burde velges foran Marokko og Sveits, sier Lambert.

— Warner skal ha bedt om at det franske landslaget kom og spilte en privatlandskamp mot Trinidad og Tobago foran VM-sluttspillet i 1994. Mot slutten av møtet skal Warner ha sagt «jeg stemmer på dere», tilføyer han.

I ettertid skal det ha kommet fram at Warner likevel stemte på Marokko.

Frankrike spilte aldri noen privatlandskamp mot Trinidad og Tobago. (©NTB)