LERKENDAL: Pål André Helland ble ikke klar til søndagens RBK-kamp mot Stabæk, og dermed må Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen velge en reserveløsning på høyrekanten atter en gang.

Helland ble skadet på oppvarmingen i forkant av bortekampen mot Sogndal for én uke siden, og da ble Elbasan Rashani kastet inn på kort varsel.

Gudmundur Thorarinsson får sjansen mot Stabæk. Foto: NTB Scanpix

Han leverte til en ener på børsen, og ble byttet ut etter 45 minutter.Det blir imidlertid ikke en ny mulighet fra start for Rashani søndag. I stedet velger Ingebrigtsen å bruke Gudmundur Thorarinsson i startoppstillingen, og mye tyder på at han går rett inn i høyrekantrollen på Lerkendal.

Ingebrigtsen har også mulighet til å dytte Midtsjø ut til høyre, hvor han har levert gode prestasjoner også tidligere. Da vil Thorarinsson skyves inn som indreløper.

RBK-magasinet:

— Stabæk er bra. De har prestert bra, men sliter med å score mål. De skapte masse sjanser hjemme mot Odd, og gjorde en bra match der. De har mye av det samme som vi kjenner fra Stabæk i fjor, men de har ikke fått erstattet Adama Diomande (toppscoreren som ble solgt til engelske Hull), sier Ingebrigtsen om søndagens motstander.

RBK-treneren har atter en gang valgt Christian Gytkjær på topp, mens Matthias Vilhjalmsson blir å finne på benken også søndag.

Slik starter Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik – Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø – Gudmundur Thorarinsson, Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay

Benken: Pavel Londak, Johan Lædre Bjørdal, Alex Gersbach, Magnus Stamnestrø, Elbasan Rashani, Matthias Vilhjalmsson, Riku Riski.