— 08.50 i dag tidlig fikk jeg sparken som hovedtrener i Rosenborg, sier Per Joar Hansen under pressekonferansen han holdt på Meråker.

— Jeg er skuffet og uenig i avgjørelsen, men slik er det i fotball, legger han til.

Kritisk

Og han var kritisk til ledelsen på mange punkter. Blant annet gjelder dette evalueringsprosessene i klubben.

— 23.3 ble jeg evaluert til å være god nok til å forlenge kontrakten. Tre måneder senere, 21.7 var jeg for dårlig. Det viser spennet i bransjen. Det er viktig at de evalurerer seg selv og ser seg selv i speilet, sier Hansen.

Han vil ikke si hvem han snakker om.

— Akkurat det vil jeg ikke kommentere. Men de samme som evaluerer trenerne sitter fortsatt. Derfor bør kanskje flere bli evaluert.

Han mener han har levert varene i forhold til sportslige ambisjonene som er nedfelt i klubben.

— De kan bruke dem eller kaste dem hvis de vil. Første ambisjonsnivået i klubben er alltid Europa. Du skal bli blant de tre beste i serien og i fjor ble vi nummer to, ett poeng bak seriegull og vi var i cupfinalen. Vi var innenfor den skriftlige ambisjonen, men det blir likevel sett på som for dårlig.

Endre struktur

Hansen har heller ikke vært fornøyd med hvordan hans egen rolle har fungert.

— Strukturen i klubben må endres. Rosenborg må ha en hovedansvarlig for produktet. Slik det er nå, er ikke det godt nok for en klubb av RBKs størrelse. Hovedtreneren må ha ansvaret for kjøp, salg, media og spillerne.

— Hovedtreneren blir nærmest en avdelingsleder og kontorsjef. Sånn kan det ikke være i fremtiden. Det er for mange kokker som er med og bestemmer. En må ha hovedansvaret for alt. En som spillerne kan forholde seg til., legger han til.

Klubben har nedfelt kontinuitet som en verdi. En verdi han mener er lite verdt.

— Hvor mye er den verdien verdt når man har hatt 11-12 trenere de siste årene? Hvor godt forankret er den verdien i klubben?

For lite "vi"

Han mener også at samarbeidet innad i klubben ikke er bra.

— Det er for mye du og jeg som gjelder i klubben. Det mangler vi. Det er ikke vi som bygger klubben. Det er min klare mening.

Han ble heller ikke tatt med på råd da Rosenborg hentet danske Emil Nielsen til klubben tidligere i år.

— Det er en spiller jeg ikke hadde sett, og det kan ikke være slik at man henter en spiller en trener ikke har sett. I min verden må treneren hatt sett spilleren man vil ansette, sier Hansen.

Supporterkritikk

Supporterklubben Kjernen har helt fra starten vært kritisk til ansettelsen av Hansen. Og den sparkede treneren tror ledelsen i klubben har latt seg påvirke.

— I dagens verden med sosiale medier blir ingen upåvirket av reaksjoner fra fansen. De skaper følelser og rystelser, og da er det fort gjort å bli dratt ned og gjøre beslutninger på grunn av det. Men de har en fantastisk supportergjeng i Rosenborg.

Han har ikke rukket å tenke noe på fremtiden.

— Nå skal jeg bare bli ferdig med dette og gå videre i livet. Jeg har ikke tenkt på om trenerkarrieren er over.

Gode råd

Da Rosenborg lanserte Kåre Ingebrigtsen senere på dagen som ny trener fikk de også spørsmål om hvordan klubben reagerte på kritikken fra Hansen. Det første spørsmålet ble stilt direkte til Erik Hoftun, men han fikk ikke lov å svare av styrelederen i Rosenborg.

— Det er ikke sikkert at på en så vanskelig dag som det har vært for Per Joar og oss, så er det ikke nødvendigvis slik at alle opplysningene som kommer frem er korrekt. Sannheten er at vi ikke var avvisende til å forlenge med ham, men vi tok forbehold om mange ting, sier styreleder Ivar Koteng med tanke på at Hansen var aktuell for ny kontrakt i mars, men ble sparket i dag.

— For det første så er det slik at gode råd tar vi imot. Og så er det slik at hver dag så kan vi bli flinkere. Så er det ikke bestandig slik at den dagen du blir oppsagt, at du gir de beste rådene. Men de gode rådene av det han sa skal vi ta mot, sier Koteng.

Men hva som var gode råd ville han ikke snakke om.

— Det skal jeg komme tilbake til.

Manager?

Det er mulig at Rosenborg kommer til å endre hvordan klubben er organisert i fremtiden.

— Den jobben har vi startet på nå. Dersom vi da havner på at en manager er rett vei å gå, og ikke ha en sportslig leder, så endrer vi vedtektene på neste årsmøte. Og så er det i orden, sier Koteng.

— Vi har nå skaffet oss det pusterommet vi trenger til å gjøre de rette tingene, legger han til.

— Jeg er ikke opptatt av makt, men jeg er opptatt av det som er det beste for Rosenborg. Det er helt naturlig at Rosenborg ser på den organiseringen som har vært. Og så er det ikke slik at det Per Joar sa på en sånn dag som i dag, nødvendigvis er det som har vært eller er, sier Hoftun.

— Vi må ha forståelse for han sier en del ting i dag, som vi velger å ikke svare så altfor mye på, legger han til.