FØLG DIREKTE FRA 13.15: Inverness CT-Celtic

Etter en turbulent start i Skottland, er Ronny Deila nå virkelig varm i trøya som Celtic-manager.

I FA-cup-semifinalen søndag venter Inverness, et av de siste lagene som kan hindre at Deilas menn vinner en trippel av trofeer denne sesongen.

Det ville vært en minneverdig prestasjon av storklubben, og Celtic-trenerens arvtager i Strømsgodset, David Nielsen, minner om hvor langt Deila har kommet i et intervju.

David Nielsen og Ronny Deila hadde et nært forhold i Strømsgodset. Her feirer duoen et mål mot Viking i 2008, da Nielsen var spiller. Foto: DIGITALSPORT

— Celtic tok et modig valg, men de har blitt belønnet. Dagen han fortalte meg at Celtic ville ha ham, trodde jeg ikke på ham til å begynne med. Jeg trodde det var en vits, sier Nielsen ifølge Daily Record, før han utdyper:- Ikke fordi jeg ikke trodde Ronny kunne gjøre jobben, jeg vet han kunne det. Men jeg vet hvordan engelske klubber tenker. Jeg tenkte ikke i ett sekund at en klubb av Celtics størrelse ville ta sjansen på en manager som er så forskjellig fra alle andre i Storbritannia, fortsetter Nielsen.

«Kan Celtic beholde Ronny Deila?»

Men det gjorde altså Celtic. 6. juni bekreftet Glasgow-klubben at nordmannen var ansatt som ny manager. Deila ble gitt en løpende kontrakt på 12 måneder.

Spesielt i august, etter at Celtic mislyktes med å kvalifisere seg for Champions League, stormet det rundt Ronny Deila.

Celtic har imidlertid slått knallhardt tilbake, og en trofétrippel ser nå sannsynlig ut.

— I starten var spørsmålet: «Kan Ronny Deila beholde Celtic-jobben?» Nå, er det motsatt: «Kan Celtic beholde Ronny Deila?», sier David Nielsen.

Vil bli i Celtic

Hovedpersonen selv avviser imidlertid at han allerede har begynt å se seg om etter enda større klubber.

— Så lenge jeg fortsetter å utvikle meg, så lenge jeg nyter det, ser jeg ingen grunn til å forlate Celtic, sier Deila i forkant av semifinalen mot Inverness, ifølge Daily Record.

— Det er det som gir meg energi, å utvikle ting og vinne trofeer, men å se folk vokse og se kulturer bygge seg opp er noe som gir meg så mye tilfredstillelse, utdyper Celtic-manageren.

Deila legger også til at han har hatt for vane å bli lenge i hver enkelt klubb gjennom fotballkarrièren. I Strømsgodset tilbragte han ni år som spiller og trener.

Deila har allerede notert seg for sitt første trofé i Skottland, som ble sikret med seier i ligacupfinalen i mars.

Med seier over Inverness søndag er Celtic også klare for FA-cupfinalen.

I serien leder Celtic med fem poeng med seks kamper igjen å spille. Deilas menn har også én kamp til gode på ligatoer Aberdeen.