TEL AVIV: I kveld møter Norge Italia til den siste gruppespillskampen i U21-EM. I potten ligger en semifinalebillett. Da må Norge enten ta poeng fra Italia eller England ta poeng fra Israel i den andre kampen i Norges gruppe. I tillegg har Israel så dårlig målforskjell at selv om de skulle slå England og Norge tape mot Italia, har Norge fortsatt store muligheter til å gå videre.

Den norske troppen har fått påfyll av fire nye spillere, og trolig vil flere av dem få sjansen mot Italia.

- Jeg lover at vi skal stille med et sterkt lag, det er det jeg kan si, sa trener Tor Ole Skullerud på gårsdagens pressekonferanse.

Påfyll av energi

Han er, slik han har vært i hele mesterskapet, hemmelighetsfull med tanke på laguttak og deler minst mulig. Likevel har det vært mulig å "lese tankene" til U21-treneren og en startellevere hr langt på vei gitt seg litt selv.

Nå får Skullerud en annen utfordring: han har langt flere spillere å velge mellom. Gode spillere.

— Jada, og det har vært viktig for oss å få disse fire ned hit. Det er gode fotballspillere alle sammen og de gir troppen et påfyll av energi som er viktig. Dessuten er de her for å markere seg og ønsker å spille, det skjerper oss. Det kan nok hende at det blir vanskeligere å ta ut et lag nå, men det er en luksus og et problem jeg lever fint med, sier Skullerud.

Dermed kan det hende at flere av spillerne som bidro til 3-1-seieren over England vrakes. Trolig vil Skullerud se disse fire nye og få de i gang i mesterskapet.

En av de som har spilt mye til nå er spissen Marcus Pedersen. Som i den elleville jubelvideoen etter England-kampen ble kalt ledestjerne av en engasjert landslagstrener.

Pedersen: - Føler meg fin

Ledestjernen sier han gjerne spiller mer.

— Jeg føler meg fin, jeg er egentlig ikke sliten, så jeg er klar for å få spille mer. Men det er Toro som bestemmer. Men er det opp til meg er jeg på banen, sier Pedersen.

Joshua King kan gå inn og erstatte Pedersen, men de to kan også spille sammen på topp.

I går kveld trente det norske laget på Bloomfield stadion i bydelen Jaffa i Tel Aviv. Varmen er fortsatt intens, og det er en av faktorene som spiller inn når Skullerud og assistent Knut Tørum tenker laguttak. Skullerud sier laget mer eller mindre er klart.

- Vi må se hvor slitne de spillerne vi har er, vi har spilt to kamper i sterk varme nå. Men om vi hviler noen eller hva vi gjør det vil jeg ikke si noe om. Jeg vil ikke gi noe om laget, men vi skal stille med et sterkt lag. Så får dere ta de vurderingene dere mener vi må ta når dere setter opp deres lag, sier Skullerud og flirer.

Med Markus Henriksen, Joshua King, Valon Berisha og Håvard Nordtveit på plass kan alle fire fort komme til å starte mot Italia i kveld. I tillegg er Vegar Eggen Hedenstad tilbake fra karantene. Han går trolig rett inn igjen på laget.

Ellers kan Henriksen og Nordtveit starte på midtbanen, mens King og Berisha kan bekle to av tre plasser i angrepstrioen.

Skullerud forteller om en sterk og god norsk tropp, ingen skader bortsett fra leggproblemene til Fredrik Semb Berge. Odd-spilleren og mannen som åpnet scoringsballet mot England, er tvilsom til oppgjøret.

Får ekstra hviledag ved semifinale

— Stemningen i troppen er fantastisk. Men vi går inn til Italia-kampen med en ydmyk holdning, sier Skullerud, som går for gruppeseier.

Skulle Norge ta seg til semifinale får de en ekstra hviledag sammenlignet med Spania og Nederland, som er de to lagene fra den andre gruppen som allerede er semifinaleklare.

— Det kan bety mye for oss. Den ekstra hviledagen kan være god, og igjen da med tanke på den varmen som er her, så kan den hjelpe oss. Men når man først tar seg til en semifinale tror jeg man finner ekstra krefter, så avgjørende for utfallet blir det neppe, sier Skullerud.

Kampstart mellom Norge og Italia er klokken 18.