Fredag ble Legia Warszawa kastet ut av Champions League-kvalifiseringen for å ha byttet inn en spiller som ikke var spilleberettiget i 2-0-seieren over Celtic i Edinburgh.

Fotballpersonligheter over hele verden viste sin sympati for Henning Bergs Legia, og det polske laget oppfordret Celtic til å tilby omkamp.

Alt tyder på at det skotske storlaget ikke kommer til å innvilge det ønsket, og det har Skottlands landslagssjef Gordon Strachan full forståelse for.

— Celtic har ikke en rolle i dette. Dette er bare Legia Warszawas skyld. Jeg tror ikke Celtic klaget det inn, det kom fra en annen kilde. Sånn er reglene, sier Strachan til scotsman.com.- Slik er reglene og du må leve med det. Legia Warszawa kan ikke finne opp reglene, fortsetter han.

— Vi har alle reglene, og vi holder oss til dem. Noen ganger kan regler være ondskapsfulle, og det er ingen tvil om at de har vært ondskapsfulle mot Legia her, sier Strachan.

Fleipet om 0-5-tap

For Strachan og det skotske landslaget er utfallet selvfølgelig positivt, da skotske spillere nå får bedre muligheter til oppleve fotball på europeisk toppnivå. Celtic må slå slovenske Maribor over to kamper for å ta seg til gruppespillet.

— Det er en flott mulighet for alle til å gjøre et nytt forsøk. Celtic må bare legge dette til side. De er videre til neste runde, og må bare se fremover, sier Strachan.

Strachan har selv vært Celtic-manager. Han fikk en enda mer katastrofal start enn Ronny Deila. Mens Celtic tapte 1-4 i Polen i Deilas første offisielle kamp som manager, tapte Celtic 0-5 mot slovakiske Artmedia Bratislava i Champions League-kvalifisieringen i 2005.— Jeg sjekket faktisk akkurat Artmedia Bratislava-laget for å sjekke om alle var spilleberettiget. Jeg har lyst til å slette det fra minneboken, fleiper Strachan.