Antall frivillige har vokst betydelig siden 2017 da 20.000 meldte seg i ryddeaksjonen som årlig arrangeres av Hold Norge Rent.

– Strandryddedagen er Norges største kollektive ryddedugnad, og i år opplever vi større interesse og engasjement enn noen gang, sier daglig leder Lise Keilty Gulbransen i Hold Norge Rent.

Strandryddedagen 2018 finner sted lørdag 5. mai og er høydepunktet i Strandryddeuken som går fra mandag 30. april til 6. mai.

Aksjonen er en del av en internasjonal dugnad som har pågått i mange år, med utspring i den amerikanske organisasjonen The Ocean Conservancy. Til nå har nærmere ti millioner mennesker i mer enn 150 land deltatt.

– Målet er 100 000 frivillige ryddere i 2018, og vi håper det blir samlet inn dobbelt så mye avfall som i 2017, sier Gulbransen.

Den nordiske strandryddedagen arrangeres av Hold Norge Rent og de nordiske søsterorganisasjonene, og er støttet av Nordisk Ministerråd. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) holder åpningstalen når Strandryddedagen går av stabelen lørdag.

Det blir også dykkeaksjon, aktiviteter for barn, ryddeaksjon, foredrag og konsert under hovedmarkeringen i Haugesund.