Stabæk-Lillestrøm 4-1:

En begredelig forestilling på Nadderud føyde seg inn i en begredelig vårsesong for Lillestrøm.

Rundt 20 supportere dro rett fra Bærum til Åråsen, hvor de møtte spillerne med krav om en forklaring. Der ga de beskjed om at de kunne akseptere tap, men ikke dårlig innsats, skriver Romerikes Blad.

Frode Kippe, Espen Nystuen og Sead Ramovic var blant dem som forklarte seg.

— Jeg er glad for at de var her. Det verste er jo hvis supporterne slutter å støtte oss, sier LSK-kaptein Frode Kippe til lokalavisen.

— Vi spillere skjønner at dette ikke er bra nok, og vi har ingen problemer med å ta en samtale med dem.

Kanarifuglene har en jobb å gjøre i ferien, etter en vårsesong med mange nedturer.

- Alltid trenerens ansvar

Også på baksiden Nadderud stadion var det tilhengere som ga uttrykk for sin misnøye.

De fire supporterne som hadde tatt oppstilling ønsket svar fra trener Magnus Haglund. Lillestrøm-spiller Espen Nystuen passerte de samme med fire og fikk klar beskjed om å blø for drakta.

Riktignok var Lillestrøms drakter rød for anledningen, men det var ikke som et resultat av det de fire supporterne siktet til. Lillestrøms vårsesong har vært en berg og dalbane, der nedturene har vært flere enn oppturene. Å tape 1-4 for bunnlaget i eliteserien i siste kamp før ferien er krevende både for supportere, spillere og trenere.

- Denne vårsesongen har ikke blitt slik vi forventet oss og totalt sett er det mye å rette på, mener Lillestrøms sportslige direktør Torgeir Bjarmann.

Også trener Magnus Haglund er enig at både han og laget har underprestert.

— Det er alltids en treners ansvar. Prestasjonene har vært meget ujevne. Vi har hatt liten kontinuitet og har vært tvunget til å bytte mye rundt på laget, sier Haglund

Fattig poengfangst

2 seire, 5 uavgjort og 5 tap er langt unna det som forventes av et lag som ble utropt som vinneren på overgangsmarkedet før seriestart. Johan Andersson, Palmi Palmason og Jesper Westerberg skulle tilføre laget rutine, men etter elleve serierunder har disse spillerne og resten av laget vist at laget har en lang vei å gå for å være i nærheten av klubbens ambisjoner.

Selv i en utforutsigbar liga var dagens resultat på Nadderud et sjokk for de fleste som følger norsk fotball. Haglund kjente seg godt igjen i frustrasjonen til egne tilhengere

- Vi er ikke en gang klare for kamp, og det er klart man blir fly forbanna over det vi presterer de første tjue minuttene, uttaler Haglund etter kampslutt på Nadderud

De første 20 minuttene på Nadderud Stadion var en merkelig seanse. Ineffektive Stabæk med tre scorede mål i årets Eliteserie oppdaget ketchupen og dens effekt. Med fire mål til vertene i løpet av de første tyve minuttene var kampen avgjort.

— Starten på kampen er dårligste så langt i år, sier Haglund til 100% Fotball etter kampslutt.

Skuffelsen var lett å spore. Lillestrøm-spillerne startet den andre omgang med å gå til Kanarifansen. Om de ble tilgitt for prestasjonene i den første omgangen er lite sannsynlig. Nystuens bøyde hode og Haglunds triste mine tydet ikke på det. Lillestrøm har en jobb å gjøre.

— Jeg kommer til å være søvnløs de neste dagene. Klart vi skal sove, men vi står foran mye arbeid i ferien, sier trener Haglund smilende. Vel vitende om at veien fra fiasko til suksess ikke er lang i Eliteserien, for Lillestrøm hadde faktisk delt syvende plassen på tabellen med seier i dagens kamp.