Nemanja Vidic of Manchester United and Rio Ferdinand Foto: Matt West

Det høres kanskje usannsynlig ut at en av verdens beste stoppere ikke var god nok for Rosenborg, men i 1999 var den gang 18 år gamle Nemanja Vidic på Lerkendal i håp om å bli tatt opp i RBK-stallen.

Sammen med sin bror viste han seg frem for trønderne. Det er rbk.no som forteller om prøvespillet for 12 år siden.

— Det var to serbiske brødre som prøvespilte, den ene var spiss og den andre var stopper. Jeg husker de som veldig hyggelige gutter, men tror ikke noen av dem ble tilbudt kontrakt, sier sportsdirektør Erik Hoftun til rbk.no. Han var selv midtstopper i Rosenborg på den tiden.

Selv om oppholdet i Norge ikke ga noen resultater, ble Nemanja Vidic tatt opp i stallen til Røde Stjerne året etter. Han har også spilt for Spartak Subotica og Spartak Moskva før turen gikk til Old Trafford i 2006. Også Ola By Rise, som var assistenttrener på den tiden, husker at Vidic var innom Trondheim.

- De var på et par treninger på gressbanen ved Brakka. Men slik jeg husker det var det ikke noe organisert prøvespill. Jeg tror de var innom flere enn oss.

Han mener at RBK ikke var på jakt etter midtstoppere da.

— Vi hadde sannsynligvis tidenes beste RBK-lag. Vi vant Champions League-gruppa vår før vi spilte siste kamp mot Feyenoord, og det sier det meste, egentlig, sier By Rise til rbk.no og legger til:

— Men jeg husker jeg humret litt for meg selv da jeg så at han ble klar for Manchester United.