Åsbjørn Tengsareid oppsummerte, med følelser, hvordan han opplevde triumfen i Elitkampen med 300.000 svenske kroner i førstepremie.

— Jeg er helt matt, jeg. Trener Kåre Refsland sto på seremoniplassen og så utover 25.000 tilskuere. Straks kommentaren nådde folkehavet kom et brøl i stor styrke.

Neslands Loke, Tengsareid og Refsland var virkelig i sentrum - der og da.

Trøbbel for Tekno Odin

— Veien fram til seier kom da vi greide å forsvare teten. Jeg fikk med meg at de verste konkurrentene tullet, blant annet Tekno Odin. Over oppløpet var oppgaven å få hesten til å yte maksimalt. Han var virkelig flink i dag, fortsatte Tengsareid som var trener på Forus i mange år. I vinter gikk flyttelasset til Sandefjord der kusken og treneren gjør det godt.

— Jeg fikk også med meg at det var spenstige avslutninger av andre norske hester. Føynland Kongen kom fort den siste biten. Men enda mer moro var det at Kristine Kvasnes fikk Rokne Eld inn til tredje, avsluttet Åsbjørn Tengsareid.

Norske flagg over Solvalla

Neslands Loke er eid av Trond Helge Strandskogen, som også var til stede. Under seiersdefileringen satt Strandskogen og Kåre Refsland i en vakker hestevogn dratt av to gedigne hester. Over hele Solvalla så man nordmenn heie vilt med flagg og med glade tilrop.

Vinnertiden ble satt til 1.20.8. Favoritten Tekno Odin var utenfor, mistet rytmen og feilet også.

— Jeg kunne ikke slått Neslands Loke, han virket fin, mente Tekno Odins kusk, Øystein Tjomsland.

Ut av siste sving hadde Tekno Odin minst 20 meter å hente inn.