Webb innrømmer at beskjeden var tung å få om at Arne Ingebrigtsen forlater klubben etter kun én sesong.

– Jeg trodde vi hadde gode muligheter til å beholde ham, men slik ble det altså ikke. Da er det bare å ønske ham og Nich(olas) lykke til videre og takke de for innsatsen. Frøya blir nok veldig bra i år, sier Webb.

De to bergenserne har altså begge returnert til Frøya Basket. Webb tror heller ikke at Keon Lawrence eller Reggie Fuller kommer tilbake.

– Keon har fått frist til 15. juli, men for å være ærlig, så har jeg allerede begynt å se på film fra en del andre spillere og begynt på en plan B, sier Webb.

Håper på norskamerikaner

Webb sier han i utgangspunktet ikke kommer til å erstatte verken Phillip eller Ingebrigtsen.

– De lokale, unge spillerne må stå fram. Henrik (Lange), Anders (Solem), Odin (Bangsund) og Audun (Bangsund). Flere av de er klar til å få mer ansvar. Vi kommer til å bli et mye yngre lag enn i fjor, men vi skal fortsette å være konkurransedyktige og går på banen for å vinne hver kamp, sier Webb.

Han nærmest utelukker at de henter inn etablerte norske spillere fra konkurrenter, med mindre «noe faller i fanget».

Likevel har Webb sendt ut følere i USA på et annet scenario.

– Da jeg fikk beskjeden fra Arne (Ingebrigtsen) om at han valgte Frøya, sendte jeg ut en mail til mine kontakter i USA om det fantes noen spillere med norsk pass. Noen ganger er man heldige, så det kan være en mulighet for oss, sier han.

Dag Christensen som i mange år var kaptein for Tromsø Storm hadde både norsk og amerikansk pass. Tellef Lundevall som i januar kom til Bærum Basket hadde nøyaktig det samme.

– Noen ganger er man heldige, så det er noe jeg har begynt å se litt på.

Skal få svar

Mens Webb jakter nye amerikanere i USA, samtidig som han driver sin årlige basketballcamp, har han gitt instrukser til sportslig leder Ronny Lange hjemme om å få svar fra flere av de andre spillerne.

– Han skal prate med Galin (Mihaylov), Hani (Issalhi) og Aslak (Smalås) og finne ut hvem som er motivert til å være med for fullt neste sesong.

Vi trenger å bygge opp et lag med noen bærebjelker også, så vi vet hva vi går til, sier Webb.