STAVANGER: Biskop Anne Lise Ådnøy i Stavanger bispedømme sier til TV 2 at arrangementet flyttes. Det skulle etter planen holdes mandag 20. mai.

– Det har kommet frem så mye nytt i media som gjør at jeg har brukt biskopens tilsyn og sagt at Menighetsrådet går tilbake på avtalen, sier hun.

LES OGSÅ: Ordfører Sagen Helgø blir investeringsdirektør i Ertvaag-selskap

Ådnøy vil ikke gå nærmere inn på hva som er årsaken, men påpeker at det er ting som har kommet frem som gjør at de nå ikke lenger ønsker at arrangementet avholdes i St. Petri kirke.

Sjamanen er skuffet

Verrett sier til TV 2 at han er skuffet over avgjørelsen:

– Hvem som helst kan skrive hva som helst på nettet, si at jeg sa noe, og få folk til å tro på det. Det blir bare rot. Jeg er svært skuffet. Jeg skulle gjerne vært der sammen med biskopen i kirken og snakke om kjærligheten i religionen. Jeg har gått på kristne skoler, jeg har studert kristendom. Det vitner om uvitenhet at jeg ikke får lov til å snakke i kirken på grunn av sladder, sier sjamanen i et intervju på TV 2.

Flyttes til Clarion Hotel

Prinsessens Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, sier til VG at de fikk beskjeden like før TV 2 publiserte sak.

– Slik jeg har forstått det er det den norske kirke som sier nei fordi de mener han bryter norsk lov, kvakksalveloven. Men de har ikke spurt ham, sier hun til avisen.

Carlsen opplyser at arrangementet blir flyttet til Clarion Hotel i Stavanger.

Onsdag ettermiddag sendte biskopen ut en pressemelding, der hun skriver:

«Stavanger biskop sendte i dag brev til Domkirken og St. Petri menighetsråd med pålegg om å oppheve vedtak 27/19 om utleie av St. Petri kirke til arrangement 20. mai 2019, til samtale mellom Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek.

I tjenesteordningen for biskopen heter det at: Biskopen fører tilsyn med bruk av kirkene og avgjør klager på bruk og utlån av kirkene etter nærmere regler fastsatt av Kirkemøtet.

Ut fra sitt tilsyn med bruk av kirkene, gir Stavanger biskop menigheten pålegg om å oppheve utleievedtaket.

– Det er de siste dagene kommet frem nye opplysninger i media om Shaman Durek og hans virksomhet. Stavanger biskop legger til grunn at arrangementet derfor ikke kan finne sted i et kirkerom», står det i brevet.

Turné

Prinsessen og sjamanen skal ut på en foredragsturné om selvrealisering som starter i København søndag. Deretter bærer det videre til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad neste uke.

I Stavanger skulle arrangementet blitt holdt i St. Petri kirke, noe som har høstet kritikk fra flere hold.