Meklingen for journalister, LO-organiserte, YS-organiserte og akademikere i NRK foregår mandag og tirsdag, med frist ved midnatt natt til onsdag. Organisasjonene har vært samkjørte med et lønnskrav på 16.000 kroner til alle, men det forhindrer ikke at de kan bryte ut og streike enkeltvis.— Vi vet ikke om en eller flere organisasjoner vil gå ut i streik eller om alle blir enige. Alle organisasjoner har varslet at de tar ut samtlige medlemmer hvis det blir streik. For vår del er det 1.500 journalister, sier Bjørsvik til NTB.

Hvis NRKs journalistlag går ut i streik, blir det verken nyhetssendinger eller annen programproduksjon. Streiken vil blant annet ramme Bislett Games fredag og kan ramme fotball-VM som starter 9. juni.

— Filmer og innkjøpte programmer kan bli sendt hvis teknikerne er på jobb, sier han.

Bjørsvik sier at streikeviljen er stor blant journalistene, som føler at de sakker akterut i forhold til andre journalister.

— Jeg har vært tillitsvalgt på heltid i fem år, og har aldri opplevd en slik streikevilje. Vi har en følelse av at vi ikke blir nok verdsatt selv om vi topper alle statistikker bortsett fra lønnsstatistikken. Vi er nummer 43 på Norsk Journalistlags lønnsstatistikk, sier Bjørsvik. (©NTB)