Stevens vil ikke gå i detaljer, meldte britiske medier onsdag, og en talsmann for kriminalpolitisentralen Scotland Yard ønsket heller ikke å kommentere saken. Britene venter i spenning på Stevens' sluttrapport, som trolig legges fram i løpet av sommeren.På ordre fra Stevens skal tekniske eksperter ha plukket fra hverandre hele vraket av Mercedes-bilen Diana og Dodi al-Fayed satt i ulykkesnatten i 1997. Stevens har også gått grundig inn i alle de mange sammensvergelsesteoriene rundt tragedien.

Prinsesse Diana, hennes elsker Dodi al-Fayed og sjåføren Henri Paul mistet livet da bilen deres kjørte inn i en søyle i en veitunnel i Paris 31. august 1997. Fjerdemann i bilen, livvakten Trevor Rees-Jones, overlevde, men kom hardt til skade.

Dodis far, den styrtrike Mohamed al-Fayed som blant annet eier stormagasinet Harrods og er styreleder i fotballklubben Fulham i London, hevder de tre ble ofre for en sammensvergelse. Han mener de ble drept av britiske agenter på ordre fra kongehuset, som ikke kunne godta Dianas forhold til Dodi. (©NTB)