Roar Lindland startet løpet fra 18. startposisjon, og var best av B-førerne også i kvalifiseringen.

– Jeg var egentlig ikke helt fornøyd med kvalifiseringen, og visste at jeg hadde mer å gå på. Det fikk jeg virkelig vist i løpet, forteller 39-åringen fra Lyngdal.

Lindland hadde en god start, og plukket snart plasseringer. Noen kjørte også av banen og dermed kunne nordmannen klatre ytterliggere i feltet. Til slutt ble det en 13. plass totalt, og han var også først av B-førerne over mål.

– Jeg er kjempefornøyd med løpet, og klarte også målet om å vinne B-klassen. Det å nærme seg en topp 10-plassering totalt er jeg også veldig fornøyd med. Senere i år tror jeg en topp 10-plassering er innen rekkevidde, og målet er også å være den raskeste B-føreren.

Det var tyske Michael Ammermüller som vant søndagens løp i Porsche Supercup foran britiske Dan Cammish og norske Dennis Olsen. Blant B-førerne ble Egidio Perfetti, som har norsk mor, nummer to bak Roar Lindland.

Neste løp for Roar Lindland er på Le Mans den 17. juni, hvor det franske mesterskapet kjører forløp til 24-timersløpet på Le Mans.

Roar Lindland (39) fra Lyngdal kan se tilbake på en lang karriere som bilsportsutøver. Han startet med bilcross og rallycross, og vant senere Norgescupen i racing. Han har også vunnet Porsche GT Cup i Sverige og kjørt STCC. De siste årene har han kjørt Porsche internasjonalt, og skal i 2017 kjøre både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup France.

Roar deltar i den såkalte B-klassen. A-førerne er unge helprofesjonelle førere som lever av racing, og som har litt andre forutsetninger enn B-førerne med proffere team og mer testing. I B-klassen har førerne gjerne en annen jobb i tillegg, er noe eldre, og har ikke muligheten til å stille like godt forberedt som A-førerne.