— Vi har jobbet innmari hardt med dette. Endelig får jeg vist hvor stort og omfattende prosjektet har vært, sier Marte Wulff på telefon fra Oslo.

- Intens innspilling

Onsdag var det premiere på hennes nye musikkvideo, "Finne deg igjen" på NRK P3.

Se YouTube-filmen i toppen av artikkelen.

I 2011 begynte Marte Wulff å skrive på musikken til sin nye plate. Hun ville gjerne ha med seg Kristiansand Symfoniorkester (KSO), og sommeren 2013 ble det fire dager med intens innspilling i Kilden.

— "Finne deg igjen" er den første sangen jeg skrev til prosjektet, og jeg ville gjerne ha med meg en som sang sørlandsdialekt på sangen. Da vi startet innspillingen i Kilden traff jeg på Erik Faber som gjerne ville være med på noe, og det passet jo perfekt. Det var veldig gøy å få han med, forteller hun.

Broren filmet

Wulff synes at det er deilig å være tilbake med ny musikk.

Marte Wulff i Kilden under innspillingen av hennes nye plate med Kristiansand Symfoniorkester. Foto: Torstein Øen

— Selv om jeg ikke bor i Kristiansand er det viktig for meg å fremdeles være en del av kulturlivet der. Innspillingen med KSO er en fabelaktig måte å være med i kulturlivet på.Wulffs bror, journalist og dokumentarfilmskaper Christian Wulff, har filmet hele prosjektet.

— Musikkvideoen er som en trailer på dokumentaren som kommer, forteller Marte Wulff.

Ifølge Christian Wulff var det ikke helt enkelt å lage musikkvideoen.

— Jeg måtte velge ut det beste fra 15 til 20 timer med opptak, men det var veldig gøy å ha det med i musikkvideoen, forteller han.

Første gang

Søsknene har satt pris på samarbeidet.

— Vi har ikke jobbet sammen før. Jeg var litt redd for at jeg ikke kunne si ting rett ut til han, men vi fant en måte å jobbe sammen på, og filmen blir utrolig bra.

Også Christian Wulff synes det var litt uvant å jobbe med søsteren. Han kunne ikke bare være journalist. Derfor var det helt nødvendig at han ble en del av filmen.

— Hun snakker ofte til meg som bror, og det er en slags følelsesmessig berg-og-dal-bane. Når hun er lei seg glemmer jeg at jeg er journalist. Da er jeg bare bror, forteller Christian Wulff.

Rørt til tårer

Selv om det har vært utfordrende, mener han at det tilfører filmen noe og gir et eksempel:

Christian Wulff, Marte Wulffs bror, har filmet innspillingen med KSO. Dokumentaren skal etter planen vises i sommer. Foto: Torborg Igland

— Første gangen hun spilte en sang som heter "Kameler" begynte jeg å gråte, og jeg slapp ut et par snufs. Det er et klipp som kanskje blir med i dokumentaren.Han er tydelig stolt over søsteren, og musikken hennes:

— Jeg er imponert over hvor målbevisst hun er.

- Gripende

Dokumentaren er ennå ikke ferdig klippet, men skal etter planen vises fram til sommeren.

I april slipper Marte Wulff platen. Plateslippet, og hvordan det blir tatt i mot skal også bli en del av dokumentaren. I tillegg blir det intervjuer om hver enkelt sang.

KSO-direktør Stefan Sköld har sett opptak av innspillingen og er meget fornøyd:

— Hun har laget fine tekster og melodier. Det er veldig gripende. Marte er et fint menneske, sier han.