Solberg har ikke sett justisminister Anders Anundsens (Frp) film «Trygghet i hverdagen», men kommenterer på generelt grunnlag filmen overfor VG.

I filmen intervjuer justisministeren en rekke folk fra justissektoren om hvor fornøyde de er med regjeringens politikk.

— På generelt grunnlag vil jeg si at politikere må kunne treffe og snakke med ansatte i etatene. Det er ikke uvanlig at både ansatte og ledere er til stede og blir intervjuet eller kommenterer under møter med statsråder eller andre politikere. Jeg ser imidlertid at grensegangen kan være vanskelig. Generelt vil jeg si at politikere må ha et bevisst forhold til hvordan de forholder seg til ansatte, skriver Solberg.

Anundsen mener at det ikke er noen egentlig forskjell mellom å lage en video og informere via mer tradisjonelle kanaler, som departementets nettside. Her får han støtte fra statsministeren.

— Regjeringen ønsker å nå bredt ut med informasjon. Da må vi tørre å bruke nyere virkemidler enn pressemeldinger. Vi oppfordrer regjeringens medlemmer til å være der folk er - også i sosiale medier. Én av måtene å nå ut på, er videoer. Regjeringens informasjon på egne nettsider er ikke et alternativ til pressen, men et supplement for å nå ut med informasjon så bredt som mulig, skriver hun. (©NTB)