Med så mange folk til stede, er det bare flaks at ingen ble skadd, mener politiet. Gullsmedbutikken Sheikh Enterprises i Schweigaards gate på Grønland i Oslo ble ranet av fire menn like etter klokka 12 lørdag. Ranerne skjøt minst to skudd utenfor gullsmeden, med svært mange vitner til stede i gatene.

Ranet ser ut til å ha vært godt planlagt.

— Et ran er sjeldent en impulshandling. Ranerne benyttet tohåndsvåpen, som har tung skyts som er kraftig og går langt. De har avfyrt minst to skudd, ettersom vi har funnet to tomme hylser i området. Dette kunne fått et meget tragisk utfall, sier politiets innsatsleder Tore Barstad ved åstedet på Grønland.

Politiet har varslet grenseoverganger og nabodistrikt, og har fått tips om at ranerne kan ha dratt videre i en sort BMW. Politiet holder også muligheten åpen for at de kan ha forsvunnet til fots.

Politiet søker nå etter fire unge menn med olabukser, en av dem med grå jakke med grå stripe over bryst og ermer. En av ranerne hadde grønne sko og en sort ryggsekk med hvite detaljer. Ranerne hadde på seg finlandshetter og dykkermasker under ranet, i tillegg til røde hansker. (©NTB)