Også en annen tidligere redaktør, Kim Henningsen, er siktet, og politiet gjennomførte samtidig med pågripelsen ransaking av både Qvortrups hjem i Frederiksberg i København og Henningsens hjem.

Ifølge Politiken ble Qvortrup siktet og avhørt i tre timer om sin rolle i avlyttingsskandalen som Se og Hør er involvert i. Deretter ble han løslatt.

De to er siktet for å ha medvirket til å overtre straffeloven og markedsføringsloven. I siktelsen heter det at de som redaktører i Se og Hør har fått en tidligere IBM-ansatt til uberettiget å skaffe seg adgang til andre personers Nets-opplysninger, og mot betaling utlevere firmaenes forretningshemmeligheter i form av kredittopplysninger.

Til Politiken sier Qvortrup etter anholdelsen at det var han som forhandlet honorar med kilden som i årevis forsynte bladet med ulovlige opplysninger om kjendisers og kongeliges bruk av kredittkort.

— Som jeg husker det blir kilden presentert for meg av en journalist. Han havner iallfall inne på mitt kontor. Jeg tror det var fordi det var en kilde som kunne fortelle noe om hvor kjendiser befant seg, og slikt betaler vi for, sier han. (©NTB)