Rune Slyngstad Foto: Tore-Andre Baardsen

— Det går ikke an å bli noe annet enn imponert av stemmen hennes. Hun har en velutviklet sangteknikk, og virker selvsikker også. Alderen tatt i betraktning, så er det en vokal sensasjon, sier Fædrelandsvennens musikkanmelder Rune Slyngstad, og legger til at Lila Elveseter Abrahamsen (11) virker moden for alderen.Videoklippet der Lila synger Demi Lovatos "Give Your Heart a Break" ble publisert tirsdag ettermiddag. Per onsdag formiddag har det allerede blitt vist over 30.000 ganger. Den tidligere Idol-dommeren Asbjørn Slettemark så også videoen, på vår oppfordring.

Trykk på pilen i bildet øverst for å se og høre Lila synge

— Min umiddelbare tanke er at alderen ikke betyr noe. Stemmen hennes legger man uansett merke til. Det er en oppsiktsvekkende voksen stemme, både i måten hun synger på, selvtilliten hun viser, klangen, den gode uttalen og intonasjonen. Jeg må innrømme at jeg ble overrasket, sier Slettemark.

Sendte klippet til Idol-dommer

— Det lyser talentkonkurranse lang vei av stemmen. Jeg sendte klippet videre til Gunnar Greve (Idol-dommer siden 2011, red.anm.), og skrev at det er synd for dem at det er aldersgrense i Idol, forteller Slettemark.

Musikkjournalisten og programlederen i Lydverket vil råde Lila og familien til å bruke god tid, og ha fokus på å gjøre de riktige tingene.

Asbjørn Slettemark Foto: Scanpix

— Musikkbransjen kan være både rar, hard og ikke alltid helt rettferdig. Lila bør ta seg god tid, og ha det gøy med musikken, sier han.- Vil du anbefale henne å satse videre innenfor musikk?

— Ja, helt klart. Jeg tror absolutt at hun på et eller annet nivå kan gjøre musikken til sitt levebrød. Hun har en kul stemme, med et enormt potensial, og synger med selvtillit. Derfor er det viktig å ta ting rolig.

- En lovende kombinasjon

Anne Marie Almedal er kjent for sin stemme, og har også vært lærer for andre spirende sangfugler. Hun er mektig imponert over 11-åringen fra Lyngdal.

Anne Marie Almedal Foto: Torstein Øen

— Hun låter modent til å være så ung. Hun er stabil og klar, og god teknisk. Det virker som hun også har en sterk egenmotivasjon, og hun finner nok glede i å jobbe med stemmen. God intonasjon og hardt arbeid; det er en lovende kombinasjon.- Har du hørt noe lignende tidligere?

— Det er ganske sjeldent. Mange unge jenter legger ut klipp på Youtube og av og til er det noe bra, men det er sjelden at fundamentet er såpass bra. Jeg har vært dommer på mange UKM-show, og Lila ville stått ut der, sier Almedal.