Den profilerte yrkesoffiseren blir dermed sjef for den norske forsvarssjefens stab ved den militære delen av NATOs hovedkvarter i den belgiske hovedstaden, opplyser Forsvarsdepartementet.

55-åringen har tidligere vært generalinspektør for Hæren og ble i 2012 utnevnt til leder for FNs observatørstyrke i Syria.

— Robert Mood er en av våre mest erfarne generaler med krevende oppdrag i både Midtøsten og på Balkan bak seg. Han har gjort en formidabel innsats som Veteraninspektør og var en markant generalinspektør for Hæren i sin tid. Jeg er sikker på at Mood kommer til å vise seg som en meget dyktig offiser også i Brussel, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

Med forfremmelsen i statsråd innehar Mood nå den nest øverste graden i det norske Forsvaret. Bare kongen, kronprinsen og forsvarssjefen - som er generaler og admiral - står høyere på den militære rangstigen. Også etterretningssjefen og sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter er generalløytnanter. For øyeblikket har Norge en fjerde generalløytnant, som leder NATO-skolen i Roma. (©NTB)