— Hvis vi får saken til behandling, vil vi prioritere den foran andre saker, sier leder i Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker, Helen Sæter, til Aftenposten.

Sæter sier behandlingstiden deretter avhenger av hvorvidt Gjenopptakelseskommisjonen må gjennomføre egne undersøkelser, eller om saken er tilstrekkelig belyst fra påtalemyndighetens side.

Politiet i Vestfold har gjenopptatt etterforskningen på drapet på Kristin Juel Johannessen (12) fra Hedrum i Larvik. Jenta forsvant 5. august 1999 da hun syklet for å bade sammen med en venninne i Goksjø. I 2001 ble en mann dømt til tolv års fengsel for drap. Året etter ble en han frikjent, da en DNA-test viste at hår fra åstedet ikke stammet fra ham. I midten av juli i år ble han imidlertid pågrepet på ny.

Bistandsadvokat Astrid Aas-Hansen, som representerer den drepte jentas familie, sier de håper at også politiet og den høyere påtalemyndighet vil prioritere saken.

— Familien har et stort behov for å få satt et punktum. Dette er ikke bare en alvorlig drapssak - det er en barnedrapssak, sier Aas-Hansen. (©NTB)