Under det første leteforsøket dykket miniubåten Bluefin-21 dypere enn 4.500 meter. Dette er grensen for hvor langt ned i havet fartøyet kan operere uten å risikere skader.

Mandag hadde Bluefin-21 vært under vann i seks timer da dybdegrensen ble nådd, og den automatisk satte kursen mot overflaten igjen.

— Ubåten var ikke i stand til å fullføre det første oppdraget da den gikk for dypt. Datamaterialet er analysert, og ingenting av interesse er funnet, heter det i uttalelsen fra den amerikanske marinen, som disponerer miniubåten.

Marinen vurderer nå om det må tas i bruk en annet fartøy. Kaptein Mark Matthews har sådd tvil om ubåten er egnet for nye oppdrag. Han har tidligere sagt at ubåten muligens ikke vil fungere om den passerer smertegrensen på 4.500 meter mer enn én gang.

— Ubåten vil trolig ikke fungere godt etter et så dypt søk. Bluefin-21 har den taktiske kapasiteten til å utforske spesifikke områder, men er åpenbart ikke det beste verktøyet å bruke til svært bredt sonarsøk, sier han ifølge The Guardian. (©NTB)