Filmfestivalen ble åpnet av den fransk-italienske skuespilleren Chiara Mastroianni og den mexicanske regissøren Alfonso Cuaron. Førstnevnte er datter av to filmstjerner, Catherine Deneuve og avdøde Marcello Mastroianni. Den stjernespekkede festivalen arrangeres i år for 67. gang.

Like før den offisielle åpningen fikk publikum seg også en liten latter idet skuespilleren Lambert Wilson forlot scenen og bød sin australske kollega Nicole Kidman opp til en liten dans.

Kidman fikk også oppmerksomhet på filmfestivalens åpningsdag av en helt annen grunn. I filmen «Grace of Monaco» spiller hun Grace Kelly, et portrett som er blitt tatt svært dårlig imot av fyrstinnens tre barn, fyrst Albert og søstrene Caroline og Stephanie. De mener filmen gir et falskt bilde av deres avdøde mor.

Filmen hadde fått i ære å åpne festivalen, og på en pressekonferanse tidligere på dagen fikk Kidman spørsmål om fyrstefamiliens boikott.

— Det er klart jeg er lei meg. Jeg mener at filmen ikke inneholder noe vondt om familien, spesielt ikke om Grace og Rainier. Det er ikke en biografisk film, sa Kidman før visningen. (©NTB)