Ifølge nyhetsbyrået AFP er 63 mennesker bekreftet omkommet i Afghanistan som følge av jordskjelvet, mens DPA har fått oppgitt at 69 mennesker er døde i landet. I Pakistan har dødstallet passert 214 mennesker og mer enn 1.800 er skadd, opplyser pakistanske myndigheter.

I Afghanistans østlige provins Kunar, på grensen til Pakistan, er 42 mennesker omkommet og 67 skadd, ifølge provinsens politisjef Abdul Habib Sayedkhel. 2.039 boliger ble ødelagt, sier han, og legger til at myndighetene frykter at tallet på døde kan stige i dagene som kommer.

I byen Taloqan i Takhar-provinsen i Afghanistan ble minst tolv skolejenter tråkket i hjel i panikk som oppsto da barna skulle evakueres fra skolen.

I Pakistan meldes det om ødelagte veier som redningsmannskaper nå forsøker å sette i stand slik at de kan ta seg fram til jordskjelvrammede innbyggere i fjellområdene. Det er ventet at dødstallene vil stige også i Pakistan.

Skjelvet hadde sitt episenter i et tynt befolket område i Hindu Kush-fjellene om lag 250 kilometer øst for Kabul. Skjelvet ble målt til 7,5 og kunne kjennes over 1.000 kilometer unna i Indias hovedstad New Delhi. (©NTB)