I Oslo tingrett erkjente mannen alle forhold han var tiltalt for, skimming av 700 norske bankkort for totalt 2,3 millioner kroner i perioden august 2010 og desember 2011, melder Aftenposten.

At mannen tilsto alt er bakgrunnen for at han slapp unna med tre års fengsel. Retten mente i utgangspunktet at fire år og fire måneder var en riktig straff. Mannen forklarte i detalj hvordan han kopierte bankkort på Østlandet og fikk hjelp til å tømme dem for penger i Mexico.

50-åringen fra Bulgaria ble i mai 2013 dømt til fire års fengsel i Tyskland for fem tilfeller av skimming. Norsk politi begjærte ham utlevert straks han hadde sonet ferdig.

I tillegg til de 700 kortene han klarte å misbruke, er han dømt for 21 mislykkede forsøk på å skimme kort til en samlet verdi av 1,1 millioner kroner.

De fleste minibankene hvor det ble installert skimmingutstyr, tilhørte DNB, og 50-åringen er dømt til å betale banken nesten 2,1 millioner kroner. I tillegg må han betale Sparebank 1 og Nordea 230.000 kroner. (©NTB)