For å få inn mer lys og sol til eiendommen i Asker, fikk kronprinsparets nærmeste nabo felt flere titalls trær på et større område på Skaugum, skriver Aftenposten.

– Jeg trodde det var greit. Det beror på en misforståelse, sier naboen som leide inn mannskap for å få hugget ned skogen forrige uke.

– En representant fra slottet kom på besøk på fredag, og vi ble enige om hvordan vi skal få ordet opp i dette uten at det blir en større sak.

En skog som bare gror og gror, var grunnen til at naboen ville ha ned trærne.

– Vi så på det som en gave at vi kultiverte skogen i utkanten av eiendommen deres, siden det var noe de selv ikke var interessert i å gjøre. Nå har det blitt veldig vakkert, sier naboen til Aftenposten.

Noen har hogd et stort antall trær på kronprinsparets eiendom på Skaugum. Her er kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon på trappa på Skaugum 17. mai i år sammen med prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Men jeg er klar over at det ble tatt litt mye. Det er jeg fryktelig lei meg for. Vi ville gjøre det ordentlig, så ble det litt for mye, sier naboen, som selv har tatt alle kostandene ved hogsten.– Det har kostet en formue, men nå er det Slottet som får all verdien av skogen, sier naboen som ikke oppfattet at området var av interesse for noen.

Kommer til å varsle kommunen

På slottet sier de søndag kveld at de ikke vet hvem som står bak.

– Det jeg kan si er at det er hugget trær på Skaugum, og at vi kommer til å varsle kommunen om det, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen. Ellers vil hun ikke kommentere saken.

– Vi skrev brev til Slottet, uten å få noe skriftlig svar. Men da jeg ringte fikk jeg inntrykk av at så lenge jeg ryddet opp og gjorde det skikkelig, så gikk det greit. Jeg er enig i at man ikke skal gå inn på en annens eiendom å ta seg til rette, sier naboen.