Rosenborg-spiller og lyngdølen Stefan Strandberg har ingen forventninger, men regner likevel med å bli tatt ut i den norske troppen som skal til U21-EM i fotball. Den presenterer landslagstrener, Tor Ole Skullerud, i løpet av onsdagen.

— Jeg forventer ingenting. Men jeg har vært med på laget i fire år og har spilt alle kampene i kvaliken pluss i play offen mot Frankrike, sier Strandberg.

Mesterskapet avholdes i Israel den 5. til 18. juni. Norge er én av åtte nasjoner som er kvalifisert. Landslagssjef, Skullerud, presenterte en bruttotropp på 40 spillere tidligere, men denne skal onsdag kuttes ned til 23 spillere.

— Selvfølgelig vil det være gøy å være med. Det er den samme gjengen som har vært lenge, og det å kvalifisere seg er en stor prestasjon. Jeg regner med at de fleste som har vært med på reisen blir med til mesterskapet. Det blir en opplevelse for livet, sier Strandberg.

Langvarige skadeproblemer

Midtstopperen har de siste tre årene slitt med skader i rygg og hofte. Tidligere i sesongen var han veldig usikker om han i det hele tatt kunne spille fotball i år, men nå har lyngdølen kommet seg.

— Status er at jeg er frisk og spiller kamper. Etter at jeg begynte å spille igjen, har jeg hvilt én kamp mot Hønefoss for å være på den sikre siden, på grunn av det tette kampprogrammet, sier Strandberg, som har spilt fire av de fem siste kampene for Rosenborg.

— Veldig deilig å være tilbake. Jeg setter pris på å spille fotball igjen. Man tenker ikke over det når man er frisk, for da tar man det for gitt når man trener og spiller kamper hele tiden. Derfor er det ekstremt gøy å være frisk igjen, sier Strandberg.

Nøkkelspiller

Dermed er Strandberg, som har vært en viktig brikke for det norske U21-landslaget, også med stor sannsynlighet å finne i troppen når den presenteres onsdag. For Strandberg forteller at han har vært i kontakt med landslagsledelsen angående hans situasjon.

— Jeg har snakket mye med det medisinske apparatet og Tor Ole Skullerud. De er oppdatert på min situasjon, sier Strandberg.

- Ingen restriksjoner

22-åringen ser nå lyst på tilværelsen etter en lang periode med usikkerhet rundt når han kunne spille fotball igjen. Han er i full trening og skadene han har vært plaget med kjenner han lite til.

— Det er bedre nå enn det har vært på veldig lenge, men nå blir det uansett lite trening i slike perioder med tett kampprogram. Det blir bare restitusjon, men nå er jeg med på alt. Det er ingen restriksjoner.

— Jeg kjenner litt av og til, men lite i forhold til hva det har vært. Jeg gjør øvelser hver dag for å holde det i sjakk, men det går bra nå, sier midtstopperen.